Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Операционни системи
19 юли
2018
 
 

Microsoft възнамерява да прекрати делта ъпдейтите за Windows 10

В компанията са взели решилие да елиминират средните по размер актуализации.

2241 прочитания

Microsoft ще спре да предлага един от трите типа ъпдейти, доставяни за операционната система Windows 10. От там допълват, че ще бъдат заместени от също толкова компактен, но и по-ефективен формат.

Т.нар. делта (delta) актуализации няма да бъдат разпространявани от 12 февруари 2019 г., когато ще бъде доставена последната такава добавка. Другите два съществуващи типове ъпдейти, експресни (express) и пълни (full), ще продължат да съществуват.

Microsoft възнамерява да прекрати делта ъпдейтите за Windows 10

Прочетете още: Microsoft ще заличава границите между компютрите и смартфоните

Делта актуализациите съдържат само компонентите, които са променени спрямо предходния месец. Тъй като обаче те съдържат пълните компоненти, като например приложението Notepad, а не само индивидуалните модифицирани файлове, тези пачове са с по-голям размер от експресните актуализации, които правят точно това.

Най-важното за ИТ отделите на компаниите обаче е, че експресните ъпдейти са по-малки от, за по-малки от делта, който на свой ред са по-малки от пълните.

По думите на Майк Бенсън, който е част от Windows екипа, създаващ актуализациите, експресните версии обикновено са размери между 150 и 200 MB, докато делта ъпдейтите са между 300 и 500 MB. Т.е. първите са между 33 и 70 на сто по-малки от вторите.

Защо обаче Microsoft изобщо създава делта актуализации?

“Делта ъпдейтите бяха създадени тъй като протоколът зад експресните такива обслужваше само устройства, свързани директно към услугите Windows Update или Windows Server Update”, написа Бенсън в блога на компанията на 11 юли.

През януари 2017 г. компанията даде достъп на външни производители до този протокол, но същевременно продължи да предлага делта ъпдейти, с цел тези компании да осигурят на клиентите си качествена поддръжка на експресния формат.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас