Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
18 юли
2018
 
 

Teradata заведе дело срещу SAP заради Hana

Доставчикът на data warehouse решения Teradata обвини SAP в калифорнийски съд в кражба на търговски тайни и нарушения на авторски права.

1682 прочитания

Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния производител в кражба на интелектуална собственост, която се била случила около 2010 г., като по този начин е била създадена базата данни Hana.

Лаура Найкуист, главен юристконсулт на Teradata. Снимка: Teradata

Hana е in-memory платформа за бази данни, върху която SAP изгради своя бизнес модел след пускането й на пазара през 2010 г. Наскоро тя бе заложена в ядрото на CRM предложението на SAP - C/4 Hana. От февруари 2013 г. тя е основата и на флагманската ERP система на компанията S/4 Hana.

Прочетете още: Teradata обяви технология за вграждане в паметта, която поддържа Big Data разгръщания

От няколко години шефове на Teradata критикуват подхода „in-memory“, върху който е базирана Hana. Но сега доставчикът на “складове за данни“ (data warehousing) е решил да пренесе битката със SAP в съдебната зала. В жалбата до Районния съд на Северния съдебен окръг на Калифорния се цитират нарушения като злоупотреба с търговски тайни, нарушение на авторски права и на антимонополните закони.

„Teradata твърди, че SAP в продължение на десетилетие поддържа кампания на антиконкурентно поведение в ущърб на клиентите на страните и на Teradata. SAP „примами“ Teradata в съвместно предприятие, за да получи достъп до ценната интелектуална собственост на Teradata“, пише в прес съобщението на компанията по повод на съдебния иск.

„Целта на SAP за това съвместно предприятие е била да открадне търговските тайни на Teradata, разработени в течение на четири десетилетия, и да ги използва за бързо разработване и въвеждане на конкурентен, макар и по-нисък клас продукт - SAP Hana. След пускането на SAP Hana, SAP незабавно прекрати съвместното предприятие и SAP вече се опитва да принуди клиентите си да използват само Hana, изключвайки Teradata“, пише още в съобщението.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас