Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
17 юли
2018
 
 

Broadcom купи CA Technologies, разширява портфолиото си

Сделката на стойност $18,9 милиарда изглежда „финансово мотивирана“

842 прочитания

Broadcom придоби CA Technologies, като много анализатори смятат, че сделката на стойност почти $19 млрд. е по-скоро „финансово мотивирана“, тъй като компаниите имат разнородно портфолио.

Broadcom купи CA Technologies, разширява портфолиото си

Силата на CA е в софтуера за големи машини и корпоративна инфраструктура, като този пазар расте, но е фрагментиран. „Това обаче ще даде на производителя на чипове Broadcom още един градивен блок за създаване на мащабна инфраструктурна технологична компания“, заяви Хок Тан, президент и СЕО на Broadcom.

Прочетете още: Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Стивън Елиът, анализатор от IDC, смята, че сделката е стимулирана предимно от финансова и оперативна гледана точка, като тепърва ще се види как ще се осъществи технологичната синергия на двете компании. „Оперативните печалби от мейнфрейм са големи и това пасва на финансовия модел на Broadcom”, добави Елиът.

По-големият проблем на Broadcom ще е способността й да управлява разнообразното софтуерно портфолио на компания с мащаба на CA. Досега стратегията на Broadcom за придобивания бе фокусирана изключително върху огромни сделки за хардуерни компании в области като съхранение на данните, безжични LAN и мрежи.

Всъщност историята на големите сделки, комбиниращи хардуерно фокусирани компании и големи софтуерни компании, не е много успешна. Елиът отбелязва провалените придобивания на LANDesk от Intel и на Veritas от Symantec.

Придобиването на CA от Broadcom показва нуждата на компанията да диверсифицира приходите си, особено на фона на проваления опит за придобиване на Qualcomm, блокирана от администрацията на Тръмп. През последните години и Broadcom, и CA увеличаваха бизнеса си, придобивайки редица конкуренти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас