Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
17 юли
2018
 
 

Broadcom купи CA Technologies, разширява портфолиото си

Сделката на стойност $18,9 милиарда изглежда „финансово мотивирана“

1146 прочитания

Broadcom придоби CA Technologies, като много анализатори смятат, че сделката на стойност почти $19 млрд. е по-скоро „финансово мотивирана“, тъй като компаниите имат разнородно портфолио.

Broadcom купи CA Technologies, разширява портфолиото си

Силата на CA е в софтуера за големи машини и корпоративна инфраструктура, като този пазар расте, но е фрагментиран. „Това обаче ще даде на производителя на чипове Broadcom още един градивен блок за създаване на мащабна инфраструктурна технологична компания“, заяви Хок Тан, президент и СЕО на Broadcom.

Прочетете още: Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Стивън Елиът, анализатор от IDC, смята, че сделката е стимулирана предимно от финансова и оперативна гледана точка, като тепърва ще се види как ще се осъществи технологичната синергия на двете компании. „Оперативните печалби от мейнфрейм са големи и това пасва на финансовия модел на Broadcom”, добави Елиът.

По-големият проблем на Broadcom ще е способността й да управлява разнообразното софтуерно портфолио на компания с мащаба на CA. Досега стратегията на Broadcom за придобивания бе фокусирана изключително върху огромни сделки за хардуерни компании в области като съхранение на данните, безжични LAN и мрежи.

Всъщност историята на големите сделки, комбиниращи хардуерно фокусирани компании и големи софтуерни компании, не е много успешна. Елиът отбелязва провалените придобивания на LANDesk от Intel и на Veritas от Symantec.

Придобиването на CA от Broadcom показва нуждата на компанията да диверсифицира приходите си, особено на фона на проваления опит за придобиване на Qualcomm, блокирана от администрацията на Тръмп. През последните години и Broadcom, и CA увеличаваха бизнеса си, придобивайки редица конкуренти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас