Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 юли
2018
 
 

Технология на Fujitsu за изкуствен интелект ще се вгражда в проекта FinSec

Проектът FinSec по програма Хоризонт 2020 на ЕС цели да подобри сигурността във финансовия сектор.

1085 прочитания

Tехнология за изкуствен интелект на Fujitsu ще бъде използвана в проекта FinSec за управление на рисковете и сигурността на финансовите институции в Европа. Проектът е финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия, като целта му е да подобри възможностите на финансовите институции в Европа за предвиждане и защита срещу сложни атаки в сигурността, така че тези организации да отговорят на по-строгите регулации за сигурност.

Технология на Fujitsu за изкуствен интелект ще се вгражда в проекта FinSec. Снимка: Fujitsu

Приложението за изкуствен интелект във FinSec ще предвижда и идентифицира пробиви в сигурността както при интернет банкиране, така и при традиционни операции. Приносът на Fujitsu в проекта ще е използването на AI за развитие на уникални способности за разпознаване и засичане на заплахи чрез анализ на охранителни камери за наблюдение и разпознаване на потенциално неправомерно поведение на хора в рискови зони като банки и банкомати. Работата на компанията по проекта ще бъде ръководена от центъра за развитие на изкуствен интелект Fujitsu AI Center of Excellence1 във Франция, който е водещ в развитието на технологии за изкуствен интелект за анализ на системи за видеонаблюдение.

Прочетете още: Solytron стана дистрибутор на пълната гама решения на Fujitsu

Новият AI алгоритъм първоначално ще бъде внедрен в банкомати, създавани от друг партньор по проекта, а след това ще бъде използван и при други приложения на CCTV наблюдение и анализ на образи в организациите за обществена сигурност като полиция и гранична защита.

В проекта FinSec освен Fujitsu участват още 22 партньора от 11 държави, включително ATOS, HPE, IBM и др. Партньорите по проекта са Assentian, Atos, Clear Communication Associates, Consiglio Nazionale delle Ricerche, Consorzio Interuniversitario Nazionale per l’Informatica, Fondazione Bruno Kessler, Fujitsu, GFT Италия, HDI, HPE, IBM, Innov-Acts, JRC Capital Management, Liberbank, NEXI, Norsk Regnesentral, ORT Innovation, SIA, Singular Logic, UTI Group, Wirecard и Zanasi&Partners. Проектът ще продължи до декември 2020 година. Японската компания работи и по друг проект от Хоризонт 2020, където ръководи развитието на решения за сигурност за Интернет на нещата 2 (IoT2).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас