Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
13 юли
2018
 
 

Във Facebook работят пет пъти повече жени в сравнение с 2014

Но по-малко от една трета от висшите мениджърски позиции се заемат от жени.

1088 прочитания

 

Във Facebook работят пет пъти повече жени в сравнение с 2014

Facebook бавно, но сигурно разнообразява своя екип, като все повече жени и представители на различни култури стават част от компанията. Въпреки това социалната мрежа признава, че има още доста работа в тази сфера.

Прочетете още: Facebook пуска реклами с добавена реалност

От 30 юни жените във Facebook вече са 36% от служителите, което е с 5% повече спрямо 2014. В момента те заемат повече от половината от бизнес и маркетинг позициите, където увеличението е от 47% на 57%. Също така се е повишил броя на жените, заемащи технически роли – от 15% на 22%, както и висши ръководни позиции – от 23% на 30%. Компанията подчертава, че броят на наетите от нея жени е нараснал пет пъти за последните пет години.

Във Facebook работят пет пъти повече жени в сравнение с 2014

Броят на афроамериканците и латиноамериканците се е увеличил (съответно от 2% на 4% и от 4% на 5%), като те обикновено заемат позиции в отделите по продажби. Въпреки това компанията признава, че по-трудно намира кандидати от тези две групи за техническите и висшите мениджърски позиции. Даже броят на латиноамериканците, заемащи висши ръководни роли, се е понижил от 4% на 3%.

Във Facebook работят пет пъти повече жени в сравнение с 2014

От Facebook отбелязват, че са работили са създаването на една приобщаваща среда, която да помага за задържането на кадрите. В допълнение компанията признава, че трябва да осигурява по-добри програми за практическо обучение, предназначено за кандидатите с основно образование. Данните без съмнение показват, че промяната се случва, но постигането на целите изисква търпение и вероятно ще отнеме още дълго време. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас