Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
12 юли
2018
 
 

Microsoft ще обновява Dynamics 365 два пъти годишно

След промяната облачното ERP решението на компанията ще бъде обновявано по график, подобно на Windows 10 и Office 365.

1550 прочитания

Microsoft променя начина, по който Dynamics 366 ще получава големи ъпдейти. Според новия график на компанията такива пакети ще се публикуват два пъти годишно – през април и октомври. Това написа Мо Осбърн, оперативен директор на Microsoft, в края на миналата в блога на компанията.

Всъщност Dynamics 365 вече от няколко години на практика се обновявана по подобен начин, без обаче периодите за пускане на ъпдейти да са твърдо фиксирани. Ритъмът на добавяне на функционалности е идентичен с този, използван и при Windows 10 и Office 365, които също биват обновявани два пъти годишно.

Microsoft ще обновява Dynamics 365 два пъти годишно

Обявената от Осбърн промяна засяга само облачната версия на Dynamics 365. Решението за локална инсталация, Local Business Data, както го наричат от Microsoft, получава ъпдейти доста по-рядко.

Осбърн подчертава, че обновяванията ще бъдат обратно съвместими, така че приложенията и къстъмизациите на клиентите ще продължават да работят. Това означава, че софтуерни продукти, разработени от трети страни, би трябвало да продължават да работят.

За разлика от Windows 10, и донякъде Office 365, при Dynamics няма период, по време на който голям група от тестъри да могат да изпробват новия код. Всъщност, Microsoft провежда подобни програми, но те са доста по ограничени – участието става след получаване на покана. От компанията планират да разширят програмата за предварително тестване на новите версии на Dynamics, но засега няма информация кога това ще бъде факт.

Също така Microsoft възнамерява да обявява предварително какви ще бъдат новостите във всяка нова версия на Dynamics 365. Информацията ще се обнародва месеци преди излизане на съответния пач, така че потребителите да могат да включват новите фунционалности в своите планове, обяснява Осбърн. Компанията възнамерява да започне да публикува информация за тазгодишния октомврийски ъпдейт на 23 юли.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас