Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
11 юли
2018
 
 

HTC пусна и блокчейн телефон в опит да съживи смартфон бизнеса си

Телефонът HTC EXODUS включва и офлайн портфейл за съхранение на криптовалути

1271 прочитания

HTC пусна на пазара собствен телефон, поддържат децентрализирани приложения и разширяващ блокчейн екосистемата. Моделът HTC Exodus включва и офлайн портфейл за съхраняване на криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum и други. С този опит тайванският производител ще се опита да съживи бизнеса си със смартфони, като се отличи от конкуренцията с новата функционалност. Според данните на IDC, през първото тримесечие на 2017 г. HTC e продала над 2 млн. смартфона, докато за първото тримесечие на тази година бройката е под 630 хиляди.

„Да притежаваш Exodus е привилегия, защото това е най-личното устройство, което съхранява всичките ви данни. Моделът предлага многобройни възможности за децентрализиране на интернета“, заяви главният крипто директор на HTC Фил Чен.

Преди месец стартиращата фирма SIRIN Labs откри свой развоен център в София. Компанията е разработила защитената операционна система SIRIN OS на базата на Android и си сътрудничи тясно с Google и с тайванския производител Foxconn. Първият смартфон FINNEY, който също поддържа офлайн портфейл за криптовалути, както и редица разпределени приложения, ще бъде готов до края на тази година, като стремежът на разработчиците е да постигнат крайна цена под $1000. HTC не обяви цена за новия си модел HTC EXODUS, но Чен заяви, че цената му ще е близка до тази на FINNEY. Моделът на HTC обаче изглежда ще бъде достъпен по-рано за потребителите, като компанията планира да го пусне през третото тримесечие на тази година в целия свят  с изключение на Китай, където регулациите за виртуалните валути са много по-строги и ограничаващи.

Прочетете още: HTC се готви да съкрати още служители

Компонентите на HTC Exodus. Схема: htcexodus.com

HTC си партнира с първата и най-популярна игра на NFT в блокчейна - Cryptokitties, която ще бъде разпространена в избрани устройства на HTC, започвайки от модела U12 +. „Партньорството с Cryptokitties е началото на колекционерски пазар и магазин за криптоигри. Разбираме, че има възможност да се получи дигитален недостиг, както и липса на уникалност. С Exodus HTC се стреми да това да стане масов пазар за блокчейн активи“, допълва Фил Чен. Компанията призова разработчиците да разпространяват своя блокчейн игра, колекционерски символи и NFT концепции чрез новото устройство на HTC.

Компанията обяви още две партньорства в сферата на блокчейн - с Animoca, дистрибутор на Cryptokitties, и с Bitmark - криптобазиран проект за цифрова собственост.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас