“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
10 юли
2018
 
 

Siemens и Alibaba ще си партнират при »ндустриални€ интернет на нещата в  итай

2207 прочитани€

ћеморандум за разбирателство, който предвижда насърчаване на »ндустриални€ интернет на нещата (IIoT) в  итай, подписаха Siemens и Alibaba Cloud (компани€та за облачни изчислени€ на китайски€ гигант Alibaba). ƒвете компании планират да предложат IioT решение, което да подпомогне развитието на »ндустри€ 4.0, модернизирането и трансформаци€та на производството в страната, както и други инициативи в сферата IioT.

ƒжо  езер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, и —аймън ’у, старши вицепрезидент на Alibaba Group и президент на Alibaba Cloud, подписаха меморандума за разбирателство в Ѕерлин в присъствието на германски€ канцлер јнгела ћеркел и на китайски€ премиер Ћи  ъц€н по време на официалното му посещение в √ермани€.

Siemens и Alibaba ще си партнират при »ндустриални€ интернет на нещата в  итай

ѕрочетете още: ’артиен тигър? ќблакът на Alibaba с предизвикателство към световните лидери

„ѕродължаваме да развиваме нашата глобална индустриална цифрова мрежа, като си партнираме с Alibaba Cloud. “ова споразумение е ключово за въвеждането на технологиите на »ндустри€ 4.0 в  итай като световна сила в производството. Ќашите клиенти ще могат да отключат потенциала на индустриални€ »нтернет на нещата с MindSphere вече и на водещата китайска облачна платформа – каза ƒжо  езер. ƒнес допълнително укрепваме глобалната ни лидерска позици€ в автоматизаци€та и дигитализаци€та на индустриални€ св€т."

"ƒнешното партньорство е решителна стъпка към целта на Alibaba Cloud да даде възможност за дигитална трансформаци€ по цели€ св€т. «а нас е удоволствие да си сътрудничим със Siemens и заедно се над€ваме да ускорим въвеждането на IoT продукти и услуги, които ще доведат до важни пробиви и напредък в индустри€та", посочи —аймън ’у.

„аст цифрово портфолио на Siemens е MindSphere – отворена операционна облачно-базирана IoT система, ко€то предлага набор от опции за свързаност на устройства и предпри€ти€, надеждни приложени€, усъвършенствани анализи и иновации с ц€лостни решени€ за създаването на т.нар. дигитален близнак. ѕредлагането на MindSphere на Alibaba Cloud ще осигури възможности за компаниите в континенталната част на  итай да се модернизират благодарение на иновативни индустриални решени€, уверени са в немската компани€

—ъгласно меморандума за разбирателство двете организации ще започнат да си сътрудничат незабавно, като възнамер€ват да направ€т MindSphere достъпна на Alibaba Cloud през 2019 г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас