“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ лидери
06 юли
2018
 
 

Huawei ще подпомага дигиталната трансформаци€ в страните от ÷ентрална и »зточна ≈вропа

¬ Ѕългари€ компани€та ще продължи да се фокусира върху решени€ за безопасен и интелигентен град и свързаното образование.

2130 прочитани€

—ътрудничеството в областта на интелигентните градове, умни€т транспорт и свързаното образование ще стимулира дигиталната трансформаци€ и развитието на цифровата икономика на държавите от ÷ентрална и »зточна ≈вропа, като Huawei ще бъде активен участник в това сътрудничество заедно със своите партньори и изгражданата екосистема от хоризонтално свързани » “ решени€. “ова стана €сно след проведената днес в —офи€ √лобална среща на върха 16+1 между  итай и страните от ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈).

–ъководството на Huawei в ÷ентрална и »зточна ≈вропа

ќсвен чрез своите иновативни решени€ в области като транспорта, образованието, облачните видеоуслуги, бъдещите 5G мобилни мрежи, компани€та ще развива все повече кадри и технологични таланти, така че икономиките от региона да се възползват в максимална степен от дигитализаци€та. ƒигиталната трансформаци€ помага на страните да ускор€ват развитието на своите икономики и да получават повече стойност от различните процеси. Ѕ¬ѕ на вс€ка страна включва и дигитален компонент, като той е свързан не само с процента на инвестициите в дигитализаци€, а и с ползите от тези инвестиции, за€ви на среща с медиите ≈дуин ƒиендер, вицепрезидент “ѕравителствен и обществен сектор” в Enterprise Business Group на Huawei Technologies. 1% повече инвестиции в цифрови технологии води до поне двукратно увеличение на икономиката.

ѕрочетете още: Huawei: ѕазарът на таблети у нас е близък до зр€лост

≈дуин ƒиендер, вицепрезидент “ѕравителствен и обществен сектор” в Enterprise Business Group на Huawei Technologies.

¬с€ка година компани€та прави проучване на различните икономики, в които оперира, а създадени€т на базата на това изследване Global Connectivity Index подрежда държавите от гледна точка на Ѕ¬ѕ и възможностите им за дигитална трансформаци€. ¬ този индекс Ѕългари€ е на 43 м€сто.

»мперативите за планиране на цифровата трансформаци€ включва » “ инфраструктура, тъй като това е средата, пренас€ща услугите, дигиталната преобразуване на предпри€ти€та и развитието на » “ талантите. „¬ световен мащаб около 20% от населението са ученици и студенти, но това 100% е нашето бъдеще, об€сни ƒиендер. »менно затова те тр€бва да се учат да използват и прилагат технологиите от бъдещето, а не тези от миналото“. »менно затова през последните 5 години компани€та е обучила над 15 000 специалисти в сферата на информационните и комуникационни технологии в 16-те държави от ÷ентрална и »зточна ≈вропа.

 онтролни€т център на безопасни€ град, създаден от Huawei.

ќт навлизането си в държавите от ÷ентрална и »зточна ≈вропа преди повече от 15 години Huawei работи с местни компании в сферата на потребителската електроника, комуникациите, образованието, транспорта, енергетиката и финансите, и активно си сътрудничи с правителствата в изграждането на интелигентни градове.

≈дна година, след като стартирахме съвместно с Vivacom облачната плартформа, Ѕългари€ е страната от региона с най-гол€м ръст на облачните услуги, като платформата се използва и големи предпри€ти€, и от малки и средни фирми. —тремим се да привлечем и институциите, включително правителствените, да се възползват по-масово от този тип услуги. «а Ѕългари€ е характерно, че гол€м приоритет се отдава на образованието, както и на безопасността, затова български€т офис на Huawei Technologies се фокусира именно върху тези две области. ¬ 30 училища сме изградили WiFi мрежи, а в две сме създали по пилотен проект „умни класни стаи“. ѕо отношение на втората област за осигур€ването на интелигентна безопасност води дискусии на различни нива с общини и партньори, за да идентифицираме най-подход€щите решени€ за конкретни населени места. Ќашата интелигента видеоплатформа може да се използва от местните власти в партньорство със —ќ“ компаниите, за да се повиши безопасността и в малките селища, но най-доброто техническо и организационно решение все още се търси, добави ƒжейсън Ћи, който от 2 години управл€ва български€ офис на Huawei Technologies.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас