Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
05 юли
2018
 
 

Китайска компания започва серийно производство на автономни минибусове

Baidu са произвели 100 единици Apolong, които вече са направили своя дебют в няколко китайски града

1664 прочитания

Китайската технологична компания Baidu започва серийно производство на автономни минибусове от ниво 4 с намерението да разгърне продажбата им не само в Китай, но и в други страни. Очаквано, първата задгранична територия ще бъде Япония. За целта китайският технологичен гигант влезе партньорски отношения със SB Drive, дъщерна компания на Softbank, като очакванията са продажбите в Япония да започнат в началото на 2019 г. с 10 минибуса Apolong, които ще бъдат доставени в Токио и други японски градове, след като вече направиха своя дебют в Пекин, Шенжен, Пингтан и Ухан. 14-местните превозни средства първоначално ще разхождат пътници в туристически райони, паркове, индустриални кампуси, летища и др.

 

Прочетете още: VW и Renault планират пускането на услуги за споделяна на електромобили

По време на своята годишна конференция за разработчици на изкуствен интелект, от Baidu също така обявиха, че вече има 100 готови автомобила, благодарение на китайския производител на автобуси King Long. Apolong се захранва от платформата с отворен код Apollo на Baidu, която поддържа способности за автоматизация от ниво 4, което означава, че при определени условия не се нуждае от никаква човешка намеса. Последната версия на Apollong също така поддържа възможност за паркиране чрез камери и се интегрира със софтуера на Baidu за лицево разпознаване, който може да открива признаци на умора по лицето на шофьори.

Освен новата версия на Apollo 3.0, по време на конференцията от Baidu обявиха и сътрудничество с Intel, което им осигурява достъп до технологията на Mobileye. Производителят на чипове закупи 84% от акциите на Mobileye за 15,3 милиарда долара, като по този начин я превърна в свое дъщерно дружество. По този начин Baidu ще интегрира в Apolong модела Responsibility Sensitive Safety на Mobileye, който компанията описва като "вземане на решения, основаващи се човешкото знание за това какво означава безопасно шофиране и избягване на злополуки". Китайският технологичен гигант ще използва и технологията Surround Computer Vision Kit като свое основно решение, осигуряващо “възприятията” на самоходните минибусове. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас