Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 юли
2018
 
 

HTC се готви да съкрати още служители

1380 прочитания

Изпитващият все повече финансови трудности доставчик HTC обяви, че ще съкрати още служители в опит да излезе на печалба. Компанията ще намали броя на работещите в тайванското си производство с още 1500 човека, което представлява около една четвърт от персонала на компанията в целия свят. HTC описва този ход като средство за „оптимизиране на производствената организация“. „Този план ще ни позволи по-ефективно и по-гъвкаво управление на ресурсите“, твърдят от тайванския производител.

HTC продължава да изпитва сериозни трудности в основния си бизнес със смартфони, така че свиването на работната сила е логичен ход. Но операциите на компанията се свиват от години, затова не е ясно дали той ще успее да обърне тенденцията.

Прочетете още: Google довършва сделката с HTC

По-рано тази година HTC приключи сделката за прехвърляне на част от своите ресурси в смартфон бизнеса към Google, като сделката бе следствие от дългогодишното партньорство на двете компании. И тъй като спадът при смартофните е очевиден, HTC продължава да инвестира сериозно във виртуална реалност като по-перспективна област.

Доскоро се говореше, че компанията ще раздели бизнеса с VR от този със смартфони, но преди седмици HTCобяви, че отново обединява двата бизнеса, които ще има общи регионални ръководители. Това се случва в момент, в който напуска бившият шеф на поделението за смартфони Киалин Чанг.

Флагманското устройство на HTC - U12+, бе посрещнат доста хладно от специализираната преса.НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас