Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
05 юли
2018
 
 

VW и Renault планират пускането на услуги за споделяна на електромобили

В рамките на следващите две години автомобилните гиганти ще се опитат да насърчат "устойчивата мобилност"

1841 прочитания

Услугите за споделяне на електрически автомобили, към които поглед обръщат все повече производители от автомобилния бранша, все още са на ниво иновация, но до няколко години се очаква да има все по-голямо изобилие. Подобни заявки вече идват както от Volkswagen (VW), така и от Renault, които обявиха плановете си за създаване на подобна услуга в опит да насърчат "устойчивата мобилност". Платформата на VW - We – например ще предлага електромобили по заявка, започвайки от Германия през 2019 г., след което смята да разшири обхвата си и до Северна Америка, Азия и други европейски градове и то още през 2020 г. Междувременно френският производител Renault подготвя постепенното въвеждане на подобна услуга в Париж и региона Ил-де-Франс, която се очаква да налична още през месец септември 2018 г.

Прочетете още: Във Финландия представят нови EV-таксита, в които плащате с песен

Вторият етап от плана на Renault предполага създаването на "отворена работна група", която да обсъжда интегрирането на нови транспортни услуги в градовете. Тя ще се основава на мрежата C40, която включва около 100 града, и ще бъде оглавена от кмета на Париж Ан Хидалго.

 И двата проекта допълват вече съществуващи услуги. MOIA на VW се фокусира върху споделянето на автомобили, а Renault предлага конвенционални автомобили във Франция и електомобили в Мадрид.

Освен всичко друго, наскоро градските власти в Париж забраниха дейността на една от утвърдените услуги за споделяне на електрически автомобили - Autolib – и сега Renault влиза в люта надпревара с конкурентите си от Peugeot, за да запълнят тази празнина. Каквото и да се случи обаче, тази тенденция отразява бъдещето на автомобилния транспорт, в което, вместо да харчите много пари, за да си купите кола, ще можете да използвате екологична и значително по-евтина алтернатива. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас