Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 юли
2018
 
 

Melexis започна строежа на новата си сграда в София

2547 прочитания

Първа копка на новата си сграда в София извърши белгийската инженерна компания за микроелектроника Melexis. Тя ще се простира на 15 000 кв.м., разширявайки комплекса на Melexis в столичния квартал Горубляне. В момента той заема 7500 кв.м. 

Очаква се сградата да е напълно готова за експлоатация в рамките на 2 години, като още до края на тази година в нея ще бъдат инвестирани около 17 млн. евро. Тя е част от амбициозния 5-годишен план за развитие на Melexis, който включва значително разширяване на производственото пространство, научноизследователската и развойната дейност, както и на складовата база.

Melexis започна стоежа на новата си сграда в София

Прочетете още: Melexis ще инвестира за 5 г. 75 млн. евро в софийския си център

От Melexis подчертават, че новата в София ще е от ново поколение и е съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, като ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура.

Новата сграда ще използва модерната концепция за офиси – activity based working. Тя представлява организиране на офис пространството в съответствие с начина, по който служителите организират работните си дейности – обособени пространства за самостоятелна работа, екипна работа, брейнсторминг сесии, неформални срещи, изнесени работни места извън офиса, като те ще бъдат с различен интериорен дизайн спрямо специфичното им предназначение. 

Използваната и досега концепция за офис тип отворено пространство (open space) ще се запази и ще допринесе за възможността екипите да работят заедно, да имат бърз достъп един до друг и подкрепа, когато е необходимо, обясняват още от Melexis. Това и сега е част от философията на компанията за отворен и достъпен начин на общуване в изключително „плоска“, нейерархична структура.

„Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук – сподели Силвен Коло, управител на Melexis България. За следващите 5 години напред имаме амбициозни планове, които започваме да реализираме поетапно с първата копка на новата сграда. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и ИТ.“

Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас