Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
02 юли
2018
 
 

Tesla постигна заветната си цел – 5 000 единици Model 3 за седмица

Компанията си е поставила нова амбициозна задача – да започне да произвежда по 6 000 бройки на седем дни и да излезе на нетна печалба до втората половина на годината

1146 прочитания

Дълго време съдбата на Tesla и репутацията на Илон Мъск бяха свързани с това компанията да успее произведе 5 000 единици от Model 3 за една седмица. Тази цел вече е постигната и компанията най-накрая може да отговори подобаващо на обвиненията, че е просто играчка на милиардер, която няма никаква дълбочина и не е в състояние да се конкурира с големите производители на автомобили. Информацията за успеха на Tesla беше публикувана в отчета за второто финансово тримесечие, като компанията потвърди слуха, че е произвела 5 031 бройки Model 3 за седем дни.

Прочетете още: Tesla съкращава 9% от служителите си

Още през юли 2017 г. Мъск коментира, че очаква да успее да произведе 20 000 бройки Model 3 до месец декември. За съжаление, многобройни производствени проблеми, някои от които се дължат именно на прекалено амбициозните срокове на ексцентричния милиардер, изкривиха плана. Така, през няколко месеца компанията обявяваше, че ще достигне заветната кота, само за да се провали отново.

Според Tesla второто тримесечие на годината е "най-продуктивното" в историята на компанията, като производството на Model 3 надхвърля това на Мodel S и Model X взети заедно. Увеличаването на производителността се дължи на GA4, новата производствена линия на Tesla, която се намира в палатка. Изявленията на официални лица обаче гласят, че въпреки че са построени в палатка, Model 3, които се създават там, са "толкова добри, колкото тези, които идват от линията GA3".

През второто тримесечие Tesla са доставили 40 740 автомобила. 18,440 от тях са Model 3, 10,930 Model S и 11,370 Model X, които съставляват останалите числа. Компанията планира до края на годината да достави още 100 000 модела S и X.

Компанията на Илон Мъск вече си постави и нови цели за бъдещ растеж, които звучат не по-малко нереалистични от досегашните - до края на август компанията трябва да започне да вади по 6000 Model 3 на седмица, a само линията GA3 да може да произвежда по 5000. Tesla също така ще се стреми да реализира нетна печалба през втората половина на годината, въпреки променливата световна икономика.

 

ЕТИКЕТИ:
TeslaModel 3
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас