Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
29 юни
2018
 
 

Bosch Software Innovations откри официално новия си офис в София

Модерен и функционален, новият офис на развойното звено на групата Bosch е дело на самите служители на компанията

1745 прочитания

Иван Гайдаров

Броени дни, след като Bosch отбеляза 25 години от стъпването си на българския пазар с новината за 83% ръст на приходите си през 2017 г. - рекордните 170 млн. лева, развойното звено на групата - Bosch Software Innovations – откри своя нов офис в София. Модерен и функционален, новият дом на технологичния инкубатор у нас е създаден с основен фокус да осигури максимална продуктивност за разработчиците на компанията - общо 140 души, като за целта разполага с множество конферентни зали с различна площ, фокус стаи за работа и разнообразни помещения за отдих и почивка, както и напълно оборудвани кухни на всеки етаж. Най-голямата гордост на българския екип на Bosch Software Innovations обаче е, че визията и функционалността на цялото пространство е дело на вътрешните екипи на развойното звено, които в процеса на изграждане на пространствата, разделени на групи, отговарят за всяка една от зоните.

Прочетете още: С 83% скок на приходите Bosch отбеляза 25 г. от стъпването си в България

Нашият девиз е “Ние свързваме всичко”. Затова и се опитваме да предложим всичко като услуга. Нашата цел е не само да свързаме различни устройства локално, но и да осигуряваме достъп до тях от всяка една точка на света. Правим това вече 10 години, като разработваме IoT решения и услуги за нашите клиенти по целия свят – от Япония до САЩ, Европа и Китай, в очакване този пазар да започне да се разраства с още по-бързи темпове. IoT решенията и услугите обаче не могат да се разработват самостоятелно. Нужни са партньори и екосистема. Затова и ние сме горди, че можем да бъдем сериозни партньори на местната екосистема от IoT и ИТ компании”, заяви в своята реч по време на официалното откриване д-р Щефан Фербер, CEO на Bosch Software Innovations. По думите му основната цел на компанията и на групата Bosch като цяло е “да промени света – нито повече, нито по-малко.”

След него думата взе д-р Димитър Вълчев, вицепрезидент инженеринг на Bosch Software Innovations, който разказа накратко историята на компанията на българския пазар, изброявайки различните етапи от нейното развитие, довели до днешното ѝ успешно представяне, символ на което е и новооткритият офис.

Bosch Software Innovations

е развойно звено на групата Bosch, което разчита на над 600 екпсерти, разпределени в няколко центъра на компанията – четири в Германия и по един в България, Сингапур, Китай и Япония.

Технологичният инкубатор е създаден през 2008 г., след като Bosch придобива компанията Innovations Software Technology, която специализира в сферата на Интернет на нещата. Три години по-късно, през 2011 г., в техните редици се влива още един партньор – inubit - а през 2015 г. и ProSyst Software.

Основният фокус на Bosch Software Innovations е свързан с разработката на иновативни решения в сферата на “Интернет на нещата” и глобалната свързаност на всички нива – от нейните индустриални измерения до ежедневните нужди на потребителите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас