Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
29 юни
2018
 
 

Хиперсвързаността, автоматичната дезинформация и криминалният онлайн контингент застрашават дигиталния свят

Това са новите проблеми, с които все повече ще се сблъскваме в бъдеще, предупреждават от българската компания за киберсигурност AMATAS.

1643 прочитания

Хиперсвързаността, автоматичната дезинформация и криминалният онлайн контингент застрашават дигиталния свят

Хиперсвързаността, автоматичната дезинформация и криминалният онлайн контингент ще са основните заплахи за дигиталния свят през следващите годни, предупредиха от AMATAS, първата българска компания за киберсигурност. Основните тенденции, новите предизвикателства, мерките и инструментите за справяне с тях  бяха представени по време на събитие „Бъдещето на киберсигурността“.

По думите на Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност, свързаността между различните устройства с интернет, бързото разпространение на фалшиви новини, както и използването на онлайн пространството за продажба на оръжия и наркотици са проблеми, чието решение предстои да бъде намерено. Социалното инженерство също ще продължи да бъде една от основните заплахи в сферата. Под тази категория влизат всички начини за получаване на информация – от традиционното надничане през рамото, до фишинг и вишинг атаките.

Създаването на фишинг сайтове, които изискват да се въведе потребителско име и парола на неоторизирано за това място, и фишинг имейлите, чрез които да се разпространяват тези фишинг сайтове, е много опасна комбинация. Това е и една от най-често използваните техники за социално инженерство в днешно време, обяснява експертът по киберсигурност Любомир Тулев. При такива атаки технологичната защита обаче е много трудна. „Колкото и мерки за сигурност да внедряваш в една компания,, ако не си обучил своите служители, те няма да се ефективни“, подчертава Тулев.

Именно и затова младата българска компания се фокусира върху обучаване служителите на своите клиенти. В тази връзка АМATAS използва платформата KnowBe4, която се променя динамично, за да подготви потребителите за всички нови заплахи. „Това, което искаме да направим по различен начин е, взимайки най-добрите практики от цял свят, да изградим българска компания, която да работи глобално в сферата на киберсигурността“, отбелязва изпълнителният директор Атанас Симеонов.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас