Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
21 юни
2018
 
 

Натиснаха Google да ограничи връзките с Huawei

2908 прочитания

Щатски политици продължават да нападат Huawei, като настояват Google да прекрати взаимоотношенията си с компанията, тъй като китайският производител представлявал риск за националната сигурност на САЩ.

В писмо до шефа на Google Сундар Пичай група от петима сенатори са отбелязали притесненията на щатското разузнаване относно Huawei и критикуват решението на Google да продължи да работи с компанията дори след като приключи партньорството с американските военни. През януари Google обедини усилията си с Huawei за разработка на RCS съобщенията, но наскоро отказа да поднови договора с Пентагона за разработване на изкуствен интелект, използван за удари с дронове.

Прочетете още: ZTE е на границата на смъртта – няма да има нови смартфони

„Съжаляваме, че Google не иска да продължи дългогодишната и ползотворна традиция на сътрудничество между военните и технологичните компании, но сме още по-разочаровани, че Google очевидно е по-склонен да подкрепи Китайската комунистическа партия, отколкото американските военни“, пише в писмото.

Групата предупреждава щатското правителство, което вече обмисля редица действия за забрана на употребата на оборудване на Huawei и други китайки телекомуникационни доставчици, че „трябва да предприеме допълнителни защитни мерки през следващите месеци“.

Huawei категорично отрече обвиненията, че оборудването му се използва за шпионаж.

Писмото е второто, което Google получава от политиците, които разпитват за отношенията на компанията с Huawei. По-рано този месец сенатор Марк Уорнър писа до Alphabet, компанията майка на Google, искайки повече информация относно споразуменията за споделяне на данни с китайски доставчици.

Подобно политическо неодобрение се оказа успешен ход в миналото. По-рано тази година AT&T и Verizon се оттеглиха от сделките за внасят продукти на Huawei, след като бяха подложени на политически натиск.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас