Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
21 юни
2018
 
 

Натиснаха Google да ограничи връзките с Huawei

2811 прочитания

Щатски политици продължават да нападат Huawei, като настояват Google да прекрати взаимоотношенията си с компанията, тъй като китайският производител представлявал риск за националната сигурност на САЩ.

В писмо до шефа на Google Сундар Пичай група от петима сенатори са отбелязали притесненията на щатското разузнаване относно Huawei и критикуват решението на Google да продължи да работи с компанията дори след като приключи партньорството с американските военни. През януари Google обедини усилията си с Huawei за разработка на RCS съобщенията, но наскоро отказа да поднови договора с Пентагона за разработване на изкуствен интелект, използван за удари с дронове.

Прочетете още: ZTE е на границата на смъртта – няма да има нови смартфони

„Съжаляваме, че Google не иска да продължи дългогодишната и ползотворна традиция на сътрудничество между военните и технологичните компании, но сме още по-разочаровани, че Google очевидно е по-склонен да подкрепи Китайската комунистическа партия, отколкото американските военни“, пише в писмото.

Групата предупреждава щатското правителство, което вече обмисля редица действия за забрана на употребата на оборудване на Huawei и други китайки телекомуникационни доставчици, че „трябва да предприеме допълнителни защитни мерки през следващите месеци“.

Huawei категорично отрече обвиненията, че оборудването му се използва за шпионаж.

Писмото е второто, което Google получава от политиците, които разпитват за отношенията на компанията с Huawei. По-рано този месец сенатор Марк Уорнър писа до Alphabet, компанията майка на Google, искайки повече информация относно споразуменията за споделяне на данни с китайски доставчици.

Подобно политическо неодобрение се оказа успешен ход в миналото. По-рано тази година AT&T и Verizon се оттеглиха от сделките за внасят продукти на Huawei, след като бяха подложени на политически натиск.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас