Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
21 юни
2018
 
 

VMware и фондация „Миню Балкански“ с трета лятна школа за ученици

3764 прочитания

Трето издние на ИКТ школата за ученици от пети до девети клас ще проведат това лято VMware и фондация „Миню Балкански“. Тя е насочена кум младежи с интерес към компютърни науки. Децата ще научат основите на програмирането, облачните технологии и Интернет на нещата.

Таксата за участие в новата “Лятна школа по информатика и облачни технологии“ e 250 лв., като в сумата се включва пълен пансион. Преди това обаче учениците трябва напишат мотивационно писмо, в което да опишат интереса, желанието и опита си в областта на програмирането и компютърните технологии.

VMware и фондация Миню Балкански трета лятна школа за ученици

И тази година VMware ще осигури 10 стипендии за деца, които искат да бъдат част от специализираното лятно училище. Доброволци от компанията ще бъдат ръководители и лектори, които ще помагат на децата за теоретичното и практическо обучение. Организаторите поясняват, че молбите за записване ще бъдат одобрявани по ред на получаване до запълване на местата.

Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата, както и ще водят дебати за приложенията на облачните компютърни технологии в живота ни

„За трета поредна година си сътрудничим с VMware, за да предложим на младото поколение място, където децата могат да учат и да се развиват в една от най-динамичните и значими области на нашето време. Щастлив съм, че базата в с. Оряховица ще приюти младите таланти отново“, каза професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”.

„Във VMware България инвестираме изключително много в инициативи, които създават възможности за качествено образование за младите таланти с интерес в сферата на компютърните науки. „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ е инициатива, с която целим да събудим интереса на учениците към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас