Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
20 юни
2018
 
 

Uber с финансови стимули за използване на електромобили

Пилотната програма на компанията EV Champions стартира от седем американска града

2434 прочитания

Uber отдавна лансират идеята шофьорите от тяхната система да заменят обикновените автомобили с електрически такива, но от компанията досега не са били настоятелни в това отношение, защото са наясно с практическите реалности - високите цени на електромобилите и часовете, нужни за зареждане. Затова и сега Uber решава да подаде ръка на шофьорите, като за целта стартира пилотна програма, наречена EV Champions. Първоначално тя ще обхваща седем американски града - Остин, Лос Анджелис, Монреал, Сакраменто, Сан Диего, Сан Франциско и Сиатъл – и ще включва "директни парични стимули" за шофиране на електромобили. Освен в изброените градове, тестове ще се провеждат и на специализирана площадка в Питсбърг.

Прочетете още: Uber ще използва AI, за да разбере дали клиентите са употребили алкохол

Обезщетението, което компанията предоставя, варира в определени граници, но определено не е достатъчно за някой да си купи Tesla Model 3 например. Според LA Times шофьорите в Питсбърг, Сан Диего и Сан Франциско получават едва по 1 долар повече на курс.

Те обаче ще се ползват и с други привилегии като достъп до образование и ресурси, които могат да им помогнат да намерят всички налични отстъпки или други стимулиращи програми за придобиване на електромобил. Шофьорите в Квебек, Канада ще получат и членство в група за застъпничество за електромобилите, която може да им даде достъп до намаления за застрахователни премии. Навсякъде е предвидено водачите на електромобили да получат профили в специализирано приложение, което ще ги известява за по-дълги курсове с цел да им помогне да планират по-добре зареждането на батериите си.

Дали това ще даде конкурентни предимства на Uber и индустрията с електромобили като цяло? Едва ли. Но мотивация, свързана с конкуренцията на пазара, не липсва, тъй като Lyft например планира да използва автономни електромобили, като по този начин може да затвърди репутацията на екологична компания. Затова и отговорът на Uber не закъснява. Остава само да видим коя от двете концепции ще се окаже по-удачна.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас