Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
20 юни
2018
 
 

Oracle представи мултифункционалната платформа за управление на бизнеса Netsuite

Модул за управление на проекти, CRM, управление на човешки ресурси са само част от инструментите на изцяло облачната ERP системата обединява

3989 прочитания

Иван Гайдаров

Една от най-големите софтуерни компании в глобален мащаб – Oracle – представи в София своята мултифункционална ERP система Netsuite. Софтуерът обединява инструменти за управление на целия бизнес цикъл на организациите, като е подходящ както за компании с голям мащаб, така и за средни и малки предприятия.

„Netsuite е на пазара от близо 20 години. Компанията е създадена като стартъп, а платформата се ражда вследствие на идеята, че пазарът има нужда от продукт, който да е изцяло в интернет. В началото системата стартира като решение, насочено предимно към финансовите операции на компаниите, но бързо обхваща и други области“, разказа по време на представянето Моньо Монев, мениджър продажби на Oracle Netsuite за България.

Прочетете още: Изкуственият интелект превзема ERP системите

Моньо Монев, мениджър на Oracle за България

По думите му Netsuite е първата облачна компания и много проучвания показват, че това е най-големият ERP облак в светa. Продобиването на Netsuite за $9,3 млрд. пък е втората най-голяма сделка в историята на Oracle. След това първата изцяло облачна ERP платформа вече се възползва от огромна екосистема за разпространение и поддръжка, като към момента за Netsuite работят 7000 души.

„Потребителите на платформата по света са над 40 000 компании, като само през последната година техният брой се увеличи с 3000. Компанията разполага с офиси в над 15 страни по целия свят, а оборотът ѝ надхвърля 1 млрд. долара на годишна база“, разкри още Моньо Монев.

Платформата е подходяща за всякакви бизнес сегменти – софтуерни организации, компании в сферата на услугите, НПО, търговия на едро и дистрибуция, продажби на дребно и т.н. И въпреки че се използва и от големи корпорации, най-подходящият профил за системата са малките и средни компании, като Netsuite има отчетливо присъствие и в НПО сектора. Статистиката пък сочи, че потребителите на системата растат по-бързо от средния ръст на пазара.

„Всяка компания, която в началото стартира с ограничен бюджет, в един момент, залагайки на иновации, се разраства бързо и е необходимо тези бизнес процеси да се управляват с някакъв софтуер. Като се има предвид, че Netsuite се появява като стартъп компания и е преминала през целия този процес, тя знае какви точно модули са нужни в процеса на растеж“, смята Монев.

Именно възможността платформата да се използа на модули пък я прави гъвкаво решение, което може да бъде оптимизирано постоянно. Освен това тя може лесно да бъде персонализирана за различните роли в компанията, като всеки служител има достъп до точно определените за него модули от страна на администратора.

„Друго предимство на Netsuite е фактът, че за нейната интеграция не е нужно наличието на центрове за данни и сървъри, както и поддръжка на прекалено голям ИТ персонал и консултанти. Цялата платформа е в центровете за данни на Netsuite. Достъпът става през браузър, като е необходимо само да имате интеренет, независимо дали искате да я използвате през смартфон, таблет или лаптоп“, обясни още Моньо Монев и добави, че интеграцията на платформата става 60% по-бързо от решенията на място, като разходите също са значително по-малки.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас