Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
19 юни
2018
 
 

Google инвестира 550 млн. долара в китайски гигант в електронната търговия

По този начин компанията печели позиции на огромен пазар и дава ясен знак на конкуренти като Alibaba и Amazon

2338 прочитания

Google разкри плановете си да инвестира 550 млн. долара в платформата JD.com – един от гигантите на китайската електронна търговия. Това е решаващо партньорство за Google, което едновременно ще спечели позиции на компанията на огромния китайски потребителски пазар и ще изпрати съобщение до конкуренти като Amazon. Това обаче далеч не означава, че JD.com няма да извлече ползи от обединението.

 

Прочетете още: Демо на Google показва как добавената реалност намира приложение в мрежата

 

 

С присъединяването си към Google Shopping, JD.com, която вече се радва на инвестиции от страна на сериозни компании като Tencent и Walmart, ще подобри профила си в световен мащаб и ще спечели милиони потенциални клиенти в Югоизточна Азия, Европа и САЩ.

Що се отнася до Google, това сътрудничество дава на компанията рамо срещу установените играчи Alibaba и Amazon. JD.com е вторият по големина онлайн търговец на дребно в Китай и притежава както експертиза, така и логистична система, която Google може да използва. Основният план на Google е да "ускори начина, по който екосистемите за продажби на дребно дават потребителски опит” в глобален мащаб, както и в бързо развиващия се онлайн сектор в Югоизточна Азия.

Сделката продължава и тенденцията продукти на Google да преминават дигиталните граници на Китай, въпреки проблемите, с които търсачката на компанията се сблъска в миналото. През януари Google инвестира 120 милиона долара в платформата за електронни спортове Chushou, която бързо се оформя като основен съперник на Twitch.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас