Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
18 юни
2018
 
 

МyTelenor с нови функционалности за плащане на сметки

2527 прочитания

Мy Telenor с нови функционалности за плащане на сметки

Прочетете още: Теленор: Нашата 4.5G мрежа покрива 45 града в България

Новите функционалности на приложението MyTelenor, които бяха представени днес, ще улеснят клиентите при плащането на сметки и презареждането на предплатени номера. А за първите възползвали се от обновените опции ще има и награди.

„В днешно време клиентите търсят все по-лесни начини да общуват с компаниите, които им предоставят услуги. Те искат всичко да се случва бързо и интуитивно, без да бъдат ангажирани, но в същото време искат да бъдат сигурни, че техните лични данни и предпочитания ще бъдат защитени. Водени именно от тази идея да създадем нещо, което клиентите търсят, преди година и половина представихме MyTelenor. Всички нови функционалности са плод на обратна връзка на потребителите, като амбицията ни е приложението да се превърне в предпочитано място за клиентите“, отбеляза Евгения Овчарова, директор „Дигитално изживяване” в Теленор.

До момента клиентите е трябвало непрекъснато да въвеждат своите картови данни и да преминават през няколко отделни екрана, за да си платят фактурата. След промените те вече могат да запазват информацията за картата в приложението, още след първата успешна транзакция. MyTelenor работи с Visa и Mastercard и позволява да се запомнят до три кредитни или дебитни карти.

Другата нова опция предлага абониране за автоматично плащане на сметките. До пет дни след излизането на фактурата сумата ще се тегли от карата, а клиентите ще бъдат уведомявани за транзакцията с SMS. Във всеки един момент потребителите мога да изтрият някоя от своите карти или да се откажат от абонираното плащане, изтъква Овчарова. Тя допълва, че по този начин ще може да се плащат и чужди клиентски номера.

Мy Telenor с нови функционалности за плащане на сметки

За да гарантира сигурността на данните на потребителите, Теленор избира за свой партньор германската банка Wirecard. „Клиентът въвежда данните си не в My Telenor, а в страницата на Wirecard, която е интегрирана в приложението. Комуникацията между Теленор и Wirecard се извършва с токени, съдържащи информацията на клиента по един закодиран начин. Ние получаваме от Wirecard само последните четири цифри от картата, датата й на валидност и дали може да бъде заплатено с тази карта или не”, подчертава Овчарова.

За да могат да ползват новите услуги клиентите трябва да обновят приложението или да си свалят новата версия. Първите 10 000 потребители на MyTelenor, които платят своята месечна сметка и запазят картата си в мобилното приложение от днес до 31 юли 2018 г., ще получат един от специалните подаръци на Теленор – външни батерии, сенници за автомобил, шапки, спортни бутилки или тениски. „При заплащане и съхраняване на картата в приложението клиентът получава код, с който отива в офис на Теленор и си избира една от петте награди, която е налична. Наградите ще могат да се получар до средата на месец август“, уточнява Овачарова.

Днешното събитие е част от инициативата Telenor Park Office, която продължава до края на седмицата. Чрез нея компанията се опитва да разчупи стереотипите и да насърчи хората да излязат извън своите обичайно работни пространства.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас