“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ’ардуер
13 юни
2018
 
 

Ќовите шкафове VX25 на Rittal са готови за Д»ндустри€ 4.0У

—ери€та VX25 улесн€ва проектирането, монтажа и обслужването на системите.

3057 прочитани€

VX25 - иновативни€т продукт, разработван през последните 4 години от водещите инженери и дизайнери на Rittal, надгражда изключително успешната сери€ TS 8 на германски€ производител и съответства на концепци€та „»ндустри€ 4.0“. „Ќови€т продукт е дело на всички вас, тъй като конструкци€та е резултат от мнени€та на клиентите, и компани€та е интегрирала в него 150 техни предложени€ за подобрени€, като 25 от т€х са патентовани“, за€ви инж. ёлиан Ѕожков, управител на –итал Ѕългари€, при представ€нето на новата сери€ пред българските специалисти. «а 18 г. моделите TS 8 спечелиха доверието на много клиенти, а продадените шкафове са над 15 милиона бро€. — нови€ продукт VX25 Rittal отговор€ на тенденциите в индустри€та и в икономиката, вслушвайки се в желани€та на своите потребители, допълни той.

ёлиан Ѕожков, управител на –итал Ѕългари€. —нимка: ¬ладимир ¬ладков

VX25 e комбинаци€ от реален разпределителен шкаф и негови€ „дигитален двойник“, изпълн€ващ всички изисквани€ за цифровизаци€та – от онлайн конфигурирането и инженеринга, до монтажа, автоматизаци€та, логистиката и последващото обслужване.

ѕрочетете още: HPE, Rittal и ABB разработиха защитен мини център за данни

«а създаването на нови€ шкаф VX25 Rittal е инвестирала в ново съвременно производствено оборудване. Ќовите напълно автоматизирани линии за профилиране и серийни производствени линии заедно с 31 роботизирани заваръчни и транспортни комплекса осигур€ват максимално ниво на качеството при запазване на прецизността и стабилността. ¬ резултат шкафът VX25, който има системна перфораци€ със стъпка 25 мм в ц€лата лини€ шкафове, е много по-стабилен при едно и също натоварване от сво€ предшественик TS8.

„»мето VX не е избрано случайно

– това е четвърто поколение шкаф, който е едновременно гъвкав и математически прецизен както по отношение на изработката, така и на работата с него. ј числото 25 означава стъпката от 25 мм, на ко€то са разположени отворите в конструкци€та“, об€сни търговски€т директор на –итал Ѕългари€ инж. јлександър  асчиев, който работи от 17 г. във фирмата.

търговски€т директор на –итал Ѕългари€ јлександър  асчиев

—ветът отива към дигитализаци€, »ндустри€ 4.0 означава умни машини, умни фабрики, които общуват помежду си в реално време. ¬сичко е подчинено на дигитализаци€та, на цифровото моделиране, чийто прототип, след това лесно да бъде произведен, предавайки данните от проекта към производствените машини. Ќови€т VX25 е напълно дигитализиран продукт и неговите данни са налични както за целите на проектирането, така и за реализаци€та на съответното решение с помощта на съвременни цифрови машини. Ќалични€т на всеки детайл QR код позвол€ва безпогрешното разпознаване, обработка и бърз монтаж на точното му м€сто, определено в проекта, което позвол€ва съкращаването на цели€ процес с 50%. Ќови€т шкаф VX25 в това отношение дава предимство“, за€ви инж.  асчиев.

ѕолзите за клиента от ц€лата технологична производствена верига от системи за управление и разпределени устройства могат да се обедин€т в 3 ключови предимства – максимално високо качество и съгласуваност на данните, намалена сложност, икономи€ на време за монтаж и по-безопасното му изпълнение.

Rittal предлага все повече конфигуратори, които улесн€ват избора на най-подход€щото решение. «апазваме всички предимства на досегашната сери€ TS 8 по отношение на електроразпределението (ЌЌ), климатизаци€та и »“ инфраструктурата, коментира  асчиев.

Ќовостите в шкафа VX25 са многобройни,

включително по отношение на рамката, страничните и задни панели, вратите, дръжката, монтажната плоча, свързването, зазем€ването. ћонтажните шини имат отвори не само на челната, а и на задната страна. Ќовата рамка е абсолютно симетрична, така че може да се монтира от 4 страни, включително отвън навътре и отвътре навън. ќсвен това т€ е по-стабилна и по-устойчива срещу усукване. –амката е подсилена, като във всеки ъгъл има монтажно блокче.

 онцепци€та за 2 монтажни нива – вътрешно и външно, се запазва. ƒължините на шините са еднакви, така че потребителите имат възможност да сложат две шини една до друга. ”величена е монтажната площ отстрани, като се спест€ва времето за монтаж.

ѕри вратите на нови€ шкаф също има новости. — пантите на 130 градуса (на практика те позвол€ват отвар€не на вратата до 160 градуса) се намал€ват операциите за монтаж и демонтаж, тъй като това става без да се използват инструменти. ƒруги€т вариант на панти за вратите е 180 градуса, като на практика те позвол€ват отвар€не на 250 градуса. ѕри техни€ монтаж е премахната необходимостта от машинна обработка, така че се спест€ват 25 до 30 минути, по€сни инж.  асчиев.

ѕри свързването опрост€ването е очевидно. ƒокато за TS 8 има 14 различни свързващи комплекта, зависещи от това как се транспортира продукта, дали има нужда от уплътн€ване и др., в нови€ модел VX25 има само 3 монтажни свързващи комплекта – един за външната страна, и два за монтаж от вътрешната страна. „ѕродуктът предостав€ високо ниво на гъвкавост при свързване в зависимост от изисквани€та и разполагаемото пространство, благодарение на възможността за свързване към вс€ка от 4-те страни на шкафа“, об€сни търговски€т директор на –итал Ѕългари€.

јлексанър  асчиев показва иновациите на VX25 в демонстрациионни€ камион на Rittal

—ъщевременно уплътн€ването за постигане на IP55 при свързване на два шкафа става по-лесно чрез използването на нова ѕ-образна гума, ко€то е достатъчно плътна и едновременно с това гъвкава. “€ може лесно да се демонтира и монтира многократно, без да се наруши стандарта IP55, допълни той.

QR код е поставен на всички плоски елементи, като той може да разшир€ва информаци€та си, съобразено с изисквани€та на проекта. QR кодът е съгласуван със софтуера чрез който е проектирано решението. ѕо този начин машината „знае“ всичко за този детайл, „сва눓 си необходимите операции и започва да го обработва. —офтуерът за електропроектиране E-Plan, с който работи Rittal е попул€рен в цели€ св€т, има много модули и генерира код, подход€щ за най-различни металообработващи машини и кабелни центрове.

ƒемонстрационни€т камион на Rittal в —офи€.

»нтегрираните системи

ѕравейки още една крачка напред за осигур€ването на синерги€ между различни свои решени€, Rittal предлага и интегрирани системи. —ред т€х е шкаф с вградена климатизаци€, като вградени€т климатик е от най-висок клас, но е с по-малки габаритни размери. ѕредлага се и шкаф със заводски вграден покривен климатик с мощност 1500 вата.  лиматиците са заземени към монтажната плоча, което осигур€ва безопасната им работа. “овароносимостта е повишена до 1500 кг на рак. √отово решение за »“ шкаф се очаква да бъде представено на следващи€ панаир в ’ановер.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас