Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
12 юни
2018
 
 

Вървят регистрациите за класацията Technology Fast 50 на Делойт

2853 прочитания

До 31 юли може да се кандидатства за участие в 19-тото издание на класацията класация “Technology Fast 50” за Централна Европа. Целта ѝ е да предостави, както на утвърдени, така и на нововъзникващи технологични компании платформа, на която да покажат своята водеща позиция в технологичната индустрия.

Програмата се провежда в следните централно-европейските държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора, Чехия. Делойт "Technology Fast 50 Централна Европа" класира петдесет бързо развиващи се технологични компании на базата на процентен ръст на техните приходи за 4-годишен период и включва всички свързани сектори - комуникации, екологични технологии, финтех, софтуер, хардуер, здравеопазване и науки за живота, медии и развлечения. За изданието на класацията за 2018-та година ще бъдат анализирани приходите от 2014 до 2017 г.

Класацията е разделена на три категории и две награди – награда „Most Disruptive Innovation“ и награда за „Социална иновация“.

Fast 50 - Централна Европа

За да участва дадена компания в тази категория е необходимо да отговаря на следните критерии:

  • Реализирани годишни приходи от най-малко 50 000 евро през 2014 г., 2015 г. и 2016 г., и 100 000 евро през 2017 г.;
  • Седалището на компанията да се намира в държава от Централна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора или Чехия);
  • Компанията да развива или произвежда собствена технология, или да отделя значителни средства за научноизследователска и развойна дейност;
  • Да притежава фирмена структура, която изключва филиали с мажоритарна собственост на чуждестранни стратегически компании.

Категория „Изгряващи звезди“

В категорията „Изгряващи звезди” Делойт номинира „млади“ компании, които имат голям потенциал за развитие, но са отскоро на пазара и не могат да отговорят на условието за минимум четири годишна дейност. Тези компании трябва да развиват дейност минимум 3 години и да реализират приходи от над 30 000 евро за всяка една от последните три години (2015-2017 г). Останалите критерии са същите, както за основната категория на Fast 50.

Категория „Големите 5“

Тази категория класира големи динамично развиващи се технологични компании, които са постигнали изключителен растеж през предходните четири години. За допустимост в тази категория компаниите трябва да отговарят на същите критерии като в основната категория на Fast 50, с изключение на годишните приходи за последната финансова година (2017), които трябва да надхвърлят 25 млн. евро.

Награда за „Most Disruptive Innovation“

Специалната награда за "Most disruptive innovation” отличава компания, разработваща уникален и иновативен продукт или предоставяща услуги, които имат революционно въздействие върху пазара. Победителят или победителите ще бъдат избрани въз основа на оценка от независимо жури.

Награда за „Социална иновация“

Най-новото допълнение към програмата е специалната награда за социално въздействие. Тя отличава компания, която успешно свързва дигитални продукти/услуги с положително въздействие върху обществото и/или околната среда. Победителят или победителите ще бъдат избрани въз основа на оценка от независимо жури.

За регистрация и повече информация относно критериите на допустимост: www.deloitte.com/cefast50. Допуснатите кандидати ще бъдат въведени автоматично и в разширения европейски формат на конкурса Deloitte EMEA Technology Fast 500. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 11-ти октомври 2018 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас