Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
31 май
2018
 
 

ТRUCK EXPO 2018 ще представи над 600 експоната и 54 фирми-изложители

Събитието ще бъде официално открито на 7 юни 2018 г. в 10:00 часа

2204 прочитания

Повече от 600 eкспоната, 54 фирми-изложители и над 20 премиери очакват посетителите на Международното изложение TRUCK EXPO 2018, което ще се проведе между 7-ми и 9-ти юни, силата и мощта на летище “Лесново”, стана ясно по време на пресконференция в БТА.

За втора поредна година Асоциацията на автомобилните производители (АAП) организира това изложение, което е единствено за този бранш в България. Ще бъдат представени над 100 бранда – това е близо 90% от бизнеса на тежкотоварните превози. Освен тежката гама, която по традиция е в основата на изложението, отново ще участват и колегите от N1 – автомобилите за товари до 3.5 тона, като тази година имаме участие и на мотоциклети за превоз на товари“, коментира председателят на секция „Товарни автомобили“ в Асоциацията на автомобилните производители Георги Загоров. По думите му цялата гама индустриални транспортни средства ще бъде пред очите на българската публика и бизнес, както и свързаните с тях продукти и услуги - горива, масла, резервни части, ремаркета и полуремаркета, пътническите превози, сервизно оборудване и др.

 

Прочетете още: TRUCK EXPO 2018 – технологиите, които променят тежката автомобилна индустрия

Сред техническите нововъведения, които ще бъдат показани на изложението, са различни системи за сигурност, за намаляване на разхода на гориво, за комфорт на водачите, системи за свързаност, разработки на двигатели с алтернативни горива”, заяви от своя страна Владислав Атанасов, член на Управителния съвет на ААП, и добави, че също така ще бъде демонстрирана система за следене на осевата линия, която предупреждава водача за излизане на камиона от лентата за движение, което може да предотврати тежък инцидент. Системата за аварийно спиранем която също ще бъде показана за пръв път в рамките на събитието, засича другото превозно средство или препятствие на близко разстояние и задейства различни софтуери, които усилват спирачната тежест и спирачното усилие, като се стига до 100% спиране на автомобила.

Системите за сигурност и системите за комфорт на водачите са свързани. Водач, който е сигурен в своя автомобил и бива предупреждаван за потенциални инциденти, управлява по-комфортно и се изморява по-малко през дългите часове на път. Тези системи за сигурност и безопасност предотвратяват много инциденти по пътищата“, категоричен е Владислав Атанасов.

Той изброи още системи за намаляване разхода на гориво, като софтуери, които следят топографията на маршрута, предварително зададен за автомобила, така че той да може да се движи с най-оптималната скорост; адаптивните круиз контроли, които контролират скоростта в зависимост от превозните средства, които се намират пред автомобила; двигатели с алтернативно задвижване и много други.

Асоциацията на автомобилните производители работи активно за обновяване на автопарка в страната, което е и пряко свързано с безопасността и чистотата на въздуха. Една от мерките, които предлагаме, е създаването на ефективна статистика за автомобилите. Имаме съгласие от Министерството на транспорта за новите автомобили да се отбелязват не само марките и категориите, но и моделите. Работим за включването не само на възрастта на автомобилите, но и за екологичните категории, тъй като сега се вписват само стандартите Евро 5 и Евро 6. Това ще ни позволи да имаме добър анализ на състоянието на автопарка в България”, заяви изпълнителният директор на асоциацията Татяна Груева.

Сред целите на асоциацията са още създаване на Закон за превозните средства, който да въведе изисквания от самото създаване на автомобилите, през типовото одобрение, регистрацията, техния живот до излизането им от употреба.

Настояваме за създаването на автомобилен регистър, за регламентиране на сервизната дейност, за ефективни технически прегледи, както и за промяна в Закона за местните данъци и такси и въвеждането на принципа „замърсителят плаща повече“, като една значителна стъпка за подобряване състоянието на автопарка“, подчерта още изпълнителният директор на ААП.

TRUCK EXPO 2018 ще отвори врати на 7-ми юни и ще очаква своите посетители на 7 и 8 юни от 10:00 до 18:00 часа, а в съботния 9-ти юни - от 10:00 до 16:00 ч. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас