“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ лидери
29 май
2018
 
 

–азвойни€т »“ център на Coca-Cola в —офи€ ще отговар€ за цифровата трансформаци€ на компани€та

4089 прочитани€

Ѕари —имсън, вицепрезидент на Coca-Cola Company и главен директор по информационни технологии на глобалната корпораци€. —нимка: ёли€ Ћазарова

Coca-Cola отвар€ в Ѕългари€ развоен център за информационни технологии, който е най-големи€т развоен център на глобалната корпораци€ извън —јў, като той ще отговар€ за цифровата трансформаци€ на компани€та. “ой ще предостав€ бизнес решени€ на глобално ниво, но фокусът ще е върху пазарите в регион ≈ћ≈ј (≈вропа, Ѕлизки€ изток и јфрика), об€ви Ѕари —имсън, вицепрезидент на Coca-Cola Company и главен директор по информационни технологии на глобалната корпораци€ по време на среща с »“ общността.

„рез своите дружества тук компани€та вече има над 2300 служители, като всеки от т€х създава по поне още 20 работни места в партньорски организации.  ато българин приветства решението на Coca-Cola да избере именно Ѕългари€ за сво€ иновационен хъб, коментира ѕетър »ванов, изпълнителен директор на јмериканската търговска камара в Ѕългари€ (AmCham). - ÷ифровата трансформаци€ се случва в компании като Coca-Cola. “е тестват иновативните продукти, които създават и произвеждат доставчици на хардуерни и софтуерни технологии“, добави »ванов.

ѕрочетете още: Coca-Cola открива в —офи€ развоен център за интелигентни технологии

ѕетър »ванов, изпълнителен директор на јмериканската търговска камара в Ѕългари€. —нимка: ёли€ Ћазарова

ѕетър »ванов, изпълнителен директор на јмериканската търговска камара в Ѕългари€. —нимка: ёли€ Ћазарова

“»ма глобални компании, които са надскочили сво€ бранд и са се превърнали в символ.  ока кола е сред т€х. ѕреди години, когато компани€та реши да инвестира в Ѕългари€, това бе добър знак за икономиката ни. —лед това т€ непрекъснато разшир€ва дейността си у нас, което показва, че се чувства добре тук, а откриване на развоен »“ център показва потенциала на страната ни именно в областта на информационните технологии, за€ви јлександър ћанолев, зам.-министър на икономиката. - Ѕългари€ има най-бързоразвиващи€т се »“ сектор в ёгоизточна ≈вропа и е сред най-добрите аутсорсинг дестинации, тъй като разполага с подготвени и търсени специалисти. ѕриветствам Coca-Cola за решението да инвестира в създаването на висококвалифицирани експерти. »нвестициите в умени€ да най-добрата инвестици€ за вс€ка компани€, за вс€ка държава“, добави ћанолев.

јлександър ћанолев, зам.-министър на икономиката. —нимка: ёли€ Ћазарова

јлександър ћанолев, зам.-министър на икономиката. —нимка: ёли€ Ћазарова

 ато глобална компани€ със 132-годишна истори€, тр€бва да се промен€ме непрекъснато, да откриваме отново себе си, фокусирайки се върху потребител€ и неговите изжив€вани€. —ъщевременно оперираме локално във вс€ка страна. ¬ Ѕългари€ започнахме производство още в далечната 1965 г., за първи път в страна от —оциалистически€ блок. ѕрез 1992 г. създадохме тук офиси на „ ока- ола Ѕългар舓 (дружество на The Coca-Cola Company) и на нашите партньори от Coca-Cola Hellenik Bottling Company („ ока- ола ’Ѕ “), ко€то бутилира напитките и отговар€ за продажбите. ѕрез 2004 г. стартира и центърът за споделени »“ услуги към Coca-Cola HBC, добави —имсън.

—поред него цифровата революци€ промен€ всички, като цифровото бъдеще обхваща всичко от напитките до начина на правене на бизнеса. „÷ифровата ни работна рамка има два компонента – как да се дигитализираме вътрешно и към външни€ св€т. «а външната среда инвестираме в технологии, които да изграждат бранда в цифрови€ св€т, в който живе€т и потребителите, отговар€йки на техните желани€ и създавайки изжив€вани€, на които да се наслаждават. ≈лектронната търгови€ ни помогна да предоставим продуктите си по един нов начин, об€сни —имсън. - ¬ътрешно, използвам върхови технологии, които да ни превърнат в цифрова, гъвкава и бързореагираща компани€, а служителите ни да могат да работ€т в екипи в над 130 страни по света. “ехнологиите създават конкурентна среда, в ко€то нашите служители да израстват професионално. »нвестираме в модерни инструменти като дизайн за мобилни€ св€т, корпоративно видео и не на последно м€сто – в социално сътрудничество. ¬€рвам, че тези инструменти ще помогнат за подобр€ване на работата в ц€лата организац舓, добави той.

—тратеги€та на компани€та включва промени на всички нива, включително на » “ инфраструктурата. "ќт 2018 г. Coca-Cola ще работи изц€ло в облака, като н€ма да има нито един собствен център за данни, а ще разчита на комбинаци€ от SaaS и IaaS услуги. Ќие разбираме какво значи иноваци€ и знаем, че нашите технологични партньори прав€т своите инвестиции в мобилността и гъвкавостта, ко€то ни е необходима, създавайки подход€щ среда за нашите разработчици, а също глобални€ мащаб и поддръжката, нужен за разрастване на бизнеса. »нвестираме в Agile обучени€ за всички »“ функции във всички наши развойни центрове, както и в ц€лата бизнес организаци€", об€сни —имсън. » в софийски€ развоен център ще работ€т „облачни“ инженери, които ще разчитат на платформите на MS Azure и на Amazon Web Services.

“–ешихме да открием развойни€ център именно в Ѕългари€, защото образователната система е добра, освен това младите хора имат гол€мо желание да работ€т в »“ индустри€та и да се развиват професионално в глобална компани€. ¬ Ѕългари€ има много младежи, много студенти с добри технологични познани€. ўе търсим начин да си сътрудничим още по-добре с университетите. Ћокаци€та също е добра и дава възможност за партньорство и с малки, и с големи фирми. Ќад€вам се, че Ѕългари€ ще стане все по-предпочитана дестинаци€ и ще се развива като технологичен иновационен хъб“, добави вицепрезидентът на Coca-Cola Company.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас