Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 май
2018
 
 

Microsoft придобива компанията за обучение на изкуствен интелект Semantic Machines

По този начин технологичният гигант иска да даде допълнителни умения на своите продукти Cortana, Azure Bot Service и Microsoft Cognitive Services

2277 прочитания

В понеделник, Microsoft обяви, че е придобила компанията Semantic Machines, за да подсили продуктите и услугите си, базирани на изкуствен интелект, като Cortana, Azure Bot Service и Microsoft Cognitive Services. Придобитата компания има разработки в области като речев синтез, дълбочинно обучение и обработка на естествен език.

Прочетете още: Базираният в облака изкуствен интелект ще промени правилата на играта

Semantic Machines е описвана като компания, която се стреми да създава разговорен интерфейс, захранван от изкуствен интелект, който позволява на машините "да комуникират, да си сътрудничат, да разбират човешките цели и да изпълняват задачи." Това ще помогне на Microsoft да се конкурира с инициативите на свои конкуренти като Alexa на Amazon, Siri на Apple и Bixby на Samsung.

Освен това, компанията е събрала множество експерти в разговорния интерфейс като Лари Гилик, бивш главен научен сътрудник на Siri, и известни изследователи като проф. Дан Клайн от UC Berkeley и проф. Пърси Лианг от Станфордския университет.

"С придобиването на Semantic Machines ще създадем център за високи постижения в изкуствения интелект в Бъркли, за да преминем границите възможностите, които в момента дават езиковите интерфейси", обяви Дейвид Ку, директор на изследователските екипи в сферата на изкуствения интелект на Microsoft.

Основана през август 2014 г., Semantic Machines привлече 8.5 млн. долара през тази година и още 12.3 млн. долара през декември 2015 г. Сред инвеститорите са имена като Bain Capital Ventures и General Catalyst Partners.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас