“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ѕерспективи
18 май
2018
 
 

38% от компаниите в ÷»≈ обмисл€т въвеждането на система за управление на печатни услуги

»зследването на Cannon - Office Insights 2017 Ц показва, че 25% от респондентите см€тат, че в бъдеще решени€та за сигурност на печата ще бъдат изключително ценни

2927 прочитани€

 ъм момента малко от компаниите в ÷ентрална и »зточна ≈вропа имат интегрирана система за управление на печатни услуги, но 38% от т€х за€в€ват, че обмисл€т подобна стъпка в близко бъдеще. “ова показват резултатите от изследването на Cannon - Office Insights 2017 – което обхваща страните в региона и изследва т€хното отношение към дигиталните технологии. —поред резултатите компаниите оцен€ват ползите от т€х, но процесът на приемането им едва сега започва.

»наче все повече организации в региона се стрем€т към въвеждане на решени€ за управление на печатни и облачни услуги, въпреки ограничените бюджети и притеснени€та относно сигурността. ¬ проучването участват с мнени€та си и компании от Ѕългари€, което прави доклада още по-ценен за бизнеса тук.

ѕрочетете още: 14% ръст на IoT пазара в ÷ентрална и »зточна ≈вропа

25% от респондентите например за€в€ват, че в бъдеще решени€та за сигурност на печата ще бъдат изключително ценни, а 20% - че см€тат да повишат сигурността на документите си през следващите 1-2 години. —амо 15% от анкетираните обаче са на€сно с точни€ разход за отпечатване на една цветна страница, а едва 5% имат сключен договор за управление на печатни услуги. 22% от участвалите в допитването пък планират да въведат система за облачно управление на документи.

”слугите за сигурност също набират попул€рност, въпреки че компаниите в ÷ентрална и »зточна ≈вропа са по-малко склонни да бъдат в крак с последните тенденции в сигурността. ≈два 35% от т€х за€в€ват, че са напълно на€сно с всички задължени€ към сигурността, произтичащи от вътрешно организационни или европейски регулации.

 огато става дума за облачни услуги, разходите се оказват преп€тствие за 17% от бизнеса, което об€сн€ва защо 31% от респондентите за€в€ват, че могат да се справ€т без да използват такива при управлението на документи.

"Ѕизнесът в ÷ентрална и »зточна ≈вропа разбира, че пазарът се промен€ бързо. ¬ижда се, че компаниите оцен€ват и рол€та на технологиите, които могат да помогнат при решаването на нарастващите предизвикателства и обема документаци€. ќкуражаващо е да се види усво€ването на услугите за управление на документи и развитието към по-добри решени€ за сигурност. —пециално в сферата на сигурността ефективната подкрепа и напътстви€ от опитни партньори могат да игра€т важна ро눓, коментира ’ристи€н —то€нов, мениджър „Ѕизнес развитие" на Cannon-Ѕългари€.

ѕроучването Canon Office Insights интервюира 2550 служители в различни офиси, включително началници, мениджъри и крайни потребители, в 24 държави в ≈вропа, ≈врази€, јфрика и Ѕлизки€ »зток. 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас