Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
17 май
2018
 
 

Марк Зукърбърг се съгласи да се срещне с представители на ЕС

1953 прочитания

 Марк Зукърбърг се съгласи да се срещне с представители на ЕС

Днес председателят на Европейския парламент Антонио Таяни обяви, че Марк Зукърбърг ще посети Брюксел, за да разговаря с представители на ръководената от него институция.

„Създателят и изпълнителният директор на Facebook прие нашата покана и ще дойде в Брюксел възможно най-скоро – надявам се още следващата седмица – за да се срещне с лидерите на политическите групи, както и с председателя и докладчика на комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE)”, посочи Таяни в изявлението си. Трябва да се отбележи, че става дума за среща, а не публично изслушване, каквото всъщност беше първоначалното искане на ЕС.

Прочетете още: Facebook обмисля да въведе платен абонамент

Целта е да се „възстанови доверието“ в социалната мрежа след злоупотребата с потребителски данни от страна на Cambridge Analytica. Освен това ще се проведе и изслушване „с възможност за представяне на задълбочен анализ на аспектите, свързани със защитата на личните данни“. Изслушването ще бъде фокусирано предимно върху потенциалните влияния върху европейския избирателен процес. В него обаче няма да се включи изпълнителният директор на Facebook.

Тази новина идва на фона на отказа на Зукърбърг да се яви пред британска парламентарна комисия. Великобритания от месеци настоява той да говори лично пред комисията, но неговият отговор все още е „не“, като засега причината за отказа не е ясна.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас