Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ лидери
15 май
2018
 
 

Дискусия: Какви са печелившите бизнес сценарии за интелигентния град

2906 прочитания

Стратегиите за интелигентния град, отворените данни като фактор за развитие на услугите в него, многостранната роля на видеонаблюдението за различните области като охрана, превенция на престъпността, оптимизация на трафика са сред темите на онлайн дискусията, организирана от ICT Media на 22 май от 10:30 ч.

Концепцията за интелигентния град е свързана преди всичко с умно и споделено използване на съвременните ИКТ технологии, с чиято помощ се поощряват, разработват, внедряват и рекламират устойчиви практики, решаващи част от увеличаващите се предизвикателства в градовете.

Гражданите са ангажирани в екосистемите на умния град по най-различни начини, използвайки своите смартфони, а скоро своите свързани автомобили и домове. Комбинацията от тези устройства и данни с физическата инфраструктура на града и предоставяните услуги може да създаде по-устойчиви бизнес модели, носещи полза на всички страни. Подобренията обхващат както снабдяването на електроенергия и вода, така и оптимизирано събира на отпадъците, намаляване на задръстванията, подобряване на качеството на въздуха, намаляване на престъпленията, на пътните нарушения и в крайна сметка до много по-добро качество на живот.

Прочетете още: София: дигитален град в партньорство с хайтек и академичните среди

Умните градове могат да изпълняват функциите си, само ако има доверие между всички партньори – граждани, администрация, фирми, разработчици на софтуер, производители на устройства, доставчици на енергия, вода и други комунални услуги.

По тези теми ще разговаряме с инж. Лъчезар Росенов, председател на УС на Фондация за реформа в местното самоуправление (ФРМС) и бивш кмет на Добрич от 1995 до 2003 г., Илия Левков, председател на УС на НБО Индустриален клъстeр „Електромобили“, Михаил-Ернесто Михайлов, консултант IoT приложения за Smart City, Борислав Кръстев, директор на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в град Пловдив и Радосвета Калчева, старши мениджър бизнес развитие във VIVACOM.

Регистрацията за събитието е отворена на http://discussions.idg.bg/144

ЕТИКЕТИ:
Смарт сити
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас