Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
15 май
2018
 
 

Kaufland Service създаде интерактивна зала за идеи в гимназията по КТС в Правец

3353 прочитания

Победителите в първото издание на Kaufland IT Олимпиада бяха наградени на официална церемония в Правец. Шестте ученици от тамошната Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи (КТС) могат да започнат своята кариера, като част от екипа на Kaufland Service след завършване на обучението си.

Финалистите в състезанието са десетокласничката Роксана Колева, единадесетокласниците Мирослав Михайлов, Владимир Иванов и Деян Димитров и абитуриентите Радослав Стефанов и Радослав Илиев. Победителите от 12 клас получиха предложение за стаж в технологичната компания, по време на който ще работят по реални международни проекти с помощта на опитните специалисти на Kaufland Service. На останалите четирима компанията осигурява стипендии и индивидуални ментори, с помощта на които ще имат възможността постепенно да съчетават обучението си с практиката.

Кадър от церемонията„Щастливи сме, че първото издание на Kaufland IT Олимпиада постигна такъв успех. За нас е много мотивиращо, че имаме възможността да осигурим силен старт в кариерата на бъдещите ИТ професионалисти. С такива млади таланти Kaufland Service ще продължи да доказва, че България е един от най-успешните ИТ хъбове в Европа“, заяви Михаил Петров, Главен финансов директор на Kaufland България.

Прочетете още: ИТ поделението на Kaufland организира ученическа ИТ олимпиада

Участие в Oлимпиадата взеха 59 ученици от всички класове в професионалната гимназия. Те трябваше да се справят с 5 задачи, като демонстрират логическо мислене и аналитичност, основни програмни умения и способност за абстракция и обектно-ориентирано програмиране. Учениците бяха оценявани от Трифон Трифонов, директор на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи и екип от ИТ специалисти на Kaufland Service. Критериите на журито бяха няколко – верен резултат на програмата, спазени конвенции, правилно архитектурно решение и не на последно място елегантност на резултата. 

Учениците бяха отличени по време на специално събитие за откриването на новата интерактивна зала за обучения в гимназията, резултат от дългосрочното партньорство между технологичната компания и учебното заведение.

Тя е част от дългосрочно партньорство между Професионалната гимназия по компютърни технологии и Kaufland Service и е проектирана изцяло с идеята да стимулира креативността и мотивацията на учениците.

Новата зала за идеи в гимназията по компютърни системи в Правец

„В Kaufland Service инвестираме много в условията и развитието на екипа. С изграждането на интерактивната зала в гимназията искаме да направим моста между теорията и практиката още по-здрав“, заяви Иван Георгиев, мениджър на Kaufland Service.

Част от партньорството са и отворените лекции на специалистите от Kaufland Service, както и посещения на ученици в компанията, за да придобият реални впечатления как протича работния процес в динамичната и модерна среда.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас