Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 май
2018
 
 

ZTE все пак ще получи шанс да се върне на пазара

2306 прочитания

На ZTE ще бъда даден шанс да ѝ бъдат снети наложените санкции и да продължи да произвежда смартфони и телекомуникационно оборудване. Това става ясно официален пост в Twitter на Доналд Тръмп.

Американският президент съобщава, че заедно с китайския си колега Си Дзинпин работят за разрешаване на ситуацията около китайския производител и забраната той да получава ключови продукти и технологии от свои американски партньори като Qualcomm и Google. До Министерството на търговията на САЩ пък вече са изпратени съответните указания.

ZTE все пак ще получи шанс да се върне на пазара

Прочетете още: ZTE е на границата на смъртта – няма да има нови смартфони

Доналд Тръмп не посочва дали има и условия, и ако да – какви, за да бъдат вдигнати санкциите над ZTE, както и кога компанията ще може да продължи дейността си. В края на миналата седмица от там предоставиха допълнителни материали на Бюрото по индустрията си сигурността към Търговския департамент на САЩ.

Миналата седмица стана ясно, че ZTE на практика е прекратила дейността си заради санкции, въведени от САЩ поради доставки на телекомуникационна техника за Иран. В резултат компанията загуби достъпа до американски технологии и компоненти до 2025 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас