Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
10 май
2018
 
 

Полска компания инвестира 5 милиона долара в маркетинг лаборатория за изкуствен интелект

AI Marketing Lab ще развива иновативни технологии, базирани на машинно и дълбочинно обучение

3215 прочитания

Полската компания RTB House обяви, че стартира реализацията на проект за иновативна маркетинг лаборатория - AI Marketing Lab. Новото звено ще разчита на бюджет от 5 милиона долара за първата година и ще развива най-модерни технологични маркетинг решения както за рекламодатели, така и за медии.

 

Прочетете още: Siemens създаде „жива” лаборатория в помощ на фармацевтичната и химическата промишленост

Проектът идва, след като в последната година компанията влезе в историята като първият разработчик на маркетинг технологии, който на всеки етап от разработката интегрира алгоритми за дълбочинно обучение (най-перспективното подразделение на изкуствения интелект, имитиращо работата на невроните в човешкия мозък). RTB House са и сред малкото компании, които използват изцяло авторска технология за закупуване на реклама чрез търгове в реално време, с което се позиционират сред лидерите в най-бързо растящия сегмент на дигиталния маркетинг – програматик рекламата.

AI Marketing Lab ще бъде вътрешно подразделение на компанията, отделено от основния им отдел за разработки и развитие, и ще се фокусира изцяло върху създаването на условия за изобретяване и развитие на нови технологични маркетинг решения.

В последните години доказахме, че технологиите, задвижвани от изкуствен интелект осигуряват повишаване от над 50% на цялостното представяне на ретаргетинг кампаниите. Сега, с AI Marketing Lab основният ни фокус ще бъде да подобрим ефективността за осигуряване на нов трафик за рекламодателите”, коментира Роберт Дичковски, CEO на RTB House, който ще бъде начело на лабораторията в първичния етап на проекта.

До момента оригиналната концепция на компанията за архитектура на невронна мрежа е представяна на Международната конференция за невронни мрежи в САЩ, а преди това RTB House многократно участват с лектори на най-голямата международна конференция за изкуствен интелект - International Conference on Machine Learning в Ню Йорк, както и на AAAI Конференция за изкуствен интелект в Сан Франциско.

Преди броени дни Financial Times позиционира RTB House сред 10-те най-бързо растящи технологични компании в Европа с оборот от 819 538 евро през 2013-a и 18 573 000 евро през 2016-а (ръст от 2167%).

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас