Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
09 май
2018
 
 

Oнлайн приложение ще насочва към зарядните станции шофьорите на електромобили

Министерският съвет планира промени в законодателството, които да улеснят развитието на електромобилните и водородни технологии в транспорта

3162 прочитания

Онлайн приложение, което ще дава информация на потребителите за географското местонахождение на публично достъпните зарядни точки или точки за зареждане с алтернативни горива, трябва да бъде финансирано и разработено. За неговото функциониране могат да бъдат използвани допълнително и функционалностите на Географската информационна система в българските пристанища. Изградените зарядни точки за алтернативни горива в българските пристанища могат да бъдат включени в ГИС система. Това предвижда новата „Национална рамка за политика за развитие на пазара на алтернативни горива в транспортния сектор“. Промените са приети от Министерския съвет, съобщиха от преслужбата на кабинета.

Целта на документа е да се създадат по-добри условия за широко прилагане на алтернативните горива и задвижвания в транспорта, както за разгръщане на съответната инфраструктура за зареждане на подобни превозни средства. За да се реализира на практика тази национална рамка, са посочени и нормативните актове, които трябва да бъдат изменени. В документа са разписани средносрочни и дългосрочни мерки, които да ускорят развитието на електромобилната и водородната технологии, както и да подпомогнат налагането на природния газ като стандартно гориво. Посочени са и компетентните институции, които трябва да предприемат действия за транспониране на конкретните разпоредби.

В Националната рамка пише още, че „трябва да бъдат предприети действия, които да гарантират, че цените, начислявани от операторите на публично достъпните зарядни точки, са прозрачни, разумни, лесно и ясно съпоставими.“ Това означава, че всички оператори на електрически зарядни точки трябва да предоставят услугата свободно на потребителите, без да се налага сключването на договор.

Прочетете още: „Кубратов меч“ за производителя на български зарядни за електромобили Елпром ЕМЗ

Една от зарядните станции за електромобили пред хипермаркета на Kaufland в София

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас