Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
09 май
2018
 
 

ScaleFocus отваря развоен център в Бургас

Компанията отваря 60 нови работни места до края на 2019 г. по проекти за САЩ и Европа, търси софтуерни инженери с разнороден опит и умения

3378 прочитания

Българската технологична компания ScaleFocus отваря нов развоен център, който ще бъде ситуиран в Бургас. До края на тази година там се очаква да бъдат открити 20 нови работни места, а до края на 2019 г. – още 40, като се търсят софтуерни инженери с разнороден опит и умения, както и лидер, който дългосрочно да оглави бургаското представителство.

Клиентите на фирмата от САЩ и Европа са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти в Бургас. Ние пък търсехме такова място за регионалния си център, на което да има истински ИТ таланти. И затова се спряхме на Бургас“, коментира Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, и добави, че изборът е резултат и от доброто партньорство с община Бургас и институциите.

Прочетете още: 3 технологични центъра у нас ще се изграждат със 128,8 млн. лв. европейско финансиране

Компанията има за цел чрез присъствието си в града да подпомогне местната ИТ общност със знания и опит. Това ще се случи посредством периодични събития - технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които сифтуерните инженери се запознаят с новостите в програмните езици и технологии. От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.

Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти“, обобщава идеите на компанията Цеков.

От ScaleFocus са се обърнали към своите служители, родени в Бургас, да се завърнат в родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.

Бургас е третият развоен център на ScaleFocus, след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. През 2019 г. ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център на територията на страната.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас