Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
03 май
2018
 
 

Tesla с по-малки загуби от очакваните, удвоява седмичното производство на Model 3

Компанията на Илон Мъск отчита нетни загуби от 784.6 млн. долара при 3.4 млрд. долара приходи

2480 прочитания

В сряда, от Tesla съобщиха, че финансовите загуби на компанията за първото тримесечие на тази година са по-малки от очакваното, като също така се похвалиха, че постигат осезаем напредък в производството на електрически автомобили Model 3. Компанията на Илон Мъск отчита нетни загуби от 784.6 млн. долара при 3.4 млрд. долара приходи.

 

Илон Мъск

Прочетете още: Швеция стартира проект за пътища, зареждащи електромобили

 

Коригираната загуба на акция е била 3,35 долара. За сравнение, очакванията бяха за 3,42 долара при приходи от 3,32 милиарда долара. Самите акции на Tesla пък нараснаха с по-малко от един процент и достигнаха нива от 303 долара за акция.

Базираната в Калифорния компания отчита "значителен напредък" в увеличаването на производството на електромобила Tesla Model 3, считан за ключове за пазарното ѝ представяне. Преди планирано спиране на производството с цел оптимизиране на системата, Tesla достигат до 2,270 превозни средства седмично, което обаче е далеч от целите, които си поставя главният изпълнителен директор Илон Мъск.

"Продължаваме да се стремим към производството на 5 000 електромобила седмично и трябва да го постигнем в рамките на два месеца, но опитът ни сочи, че специфичните нива на производство са трудно прогнозируеми, ако търсим 100% точност", коментира Мъск в писмо до акционерите на компанията и добавя, че, за да постигне тези нива, Tesla ще затвори отново за модификация производствената си линия.

По думите на Мъск ако подобренията се планират точно, Tesla ще излезе на печалба през втората половина на тази година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас