Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
03 май
2018
 
 

Tesla с по-малки загуби от очакваните, удвоява седмичното производство на Model 3

Компанията на Илон Мъск отчита нетни загуби от 784.6 млн. долара при 3.4 млрд. долара приходи

2977 прочитания

В сряда, от Tesla съобщиха, че финансовите загуби на компанията за първото тримесечие на тази година са по-малки от очакваното, като също така се похвалиха, че постигат осезаем напредък в производството на електрически автомобили Model 3. Компанията на Илон Мъск отчита нетни загуби от 784.6 млн. долара при 3.4 млрд. долара приходи.

 

Илон Мъск

Прочетете още: Швеция стартира проект за пътища, зареждащи електромобили

 

Коригираната загуба на акция е била 3,35 долара. За сравнение, очакванията бяха за 3,42 долара при приходи от 3,32 милиарда долара. Самите акции на Tesla пък нараснаха с по-малко от един процент и достигнаха нива от 303 долара за акция.

Базираната в Калифорния компания отчита "значителен напредък" в увеличаването на производството на електромобила Tesla Model 3, считан за ключове за пазарното ѝ представяне. Преди планирано спиране на производството с цел оптимизиране на системата, Tesla достигат до 2,270 превозни средства седмично, което обаче е далеч от целите, които си поставя главният изпълнителен директор Илон Мъск.

"Продължаваме да се стремим към производството на 5 000 електромобила седмично и трябва да го постигнем в рамките на два месеца, но опитът ни сочи, че специфичните нива на производство са трудно прогнозируеми, ако търсим 100% точност", коментира Мъск в писмо до акционерите на компанията и добавя, че, за да постигне тези нива, Tesla ще затвори отново за модификация производствената си линия.

По думите на Мъск ако подобренията се планират точно, Tesla ще излезе на печалба през втората половина на тази година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас