“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ентър за данни
30 апр
2018
 
 

»зграждането на центрове за данни бе тема на двудневно събитие

3644 прочитани€

—ъбитие посветено на центрове за данни се проведе на 26 и 27 април в —офи€. ѕърви€т по рода си у нас Data Center Days бе организиран Hewlett-Packard Enterprise, R&M, Rittal и Vertiv (представл€вани от Ќекст Ћевъл »нженеринг), които представиха пред широк кръг от бизнес клиенти и партньори новите си продукти и решени€, предназначени за центрове за данни.

÷елодневната програма бе разделена на два панела – за бизнес клиенти и за системни интегратори и включваше лекции на производителите, нагледни демонстрации на технологичните новости и дискусии за бъдещето на този ключов за »“ индустри€та сегмент.

јнте ѕетричевич

ѕрочетете още: HPE, Rittal и ABB разработиха защитен мини център за данни

„Ѕългарските фирми осъзнават, че технологичната адекватност е важна предпоставка за високата им конкурентост на пазара и са склонни да инвестират в ц€лостни и завършени решени€, каквито б€ха показани на конференци€та.“ сподели «дравко Ќиколов - »зпълнителен директор, Equinix (Bulgaria) Data Centers.

ѕо време на първата лекци€ јнте ѕетричевич, мениджър —истемни –ешени€ за ÷ентрална и ёгоизточна ≈вропа във Vertiv (новото име на Emerson Network Power) описа накратко най-интересните проекти, които компани€та е изпълнила по света.

ѕо думите му компани€та тр€бва да покрива налагани от климата разнообразни изисквани€. Ќапример в јфрика инсталациите тр€бва да работ€т при +50 градуса, а в –уси€ – до -50. Ѕе показан и успешен проект в земетръсна зона в “урци€, където апаратурата е монтирана е монтирана на носачи, поглъщащи колебани€та на зем€та.

явор ѕанайотов

Ќа втората лекци€ на събитието бе представена продукци€та на Rittal – производител на сървърни и индустриални шкафове, климатични системи, конструкции за електрониката и т.н.

“ова е частна компани€, което ѝ позвол€ва да е особено гъвкава, об€сни явор ѕанайотов, продуктов мениджър »“ решени€ в „–итал Ѕългар舓. “ова че при взимането на решени€ в не€ не е необходимо да се търси съгласието на акционери позвол€ва на Rittal да е водещ доставчик на конструкции в продължение на десетилети€. “ова е и компани€та, създала първото серийно произвеждано за монтаж на електрическа апаратура.

Rittal предлага два типа решени€ – стандартни и насочени към конкретни клиенти. ѕо думите на ѕанайотов при изграждане на центрове за данни компаниите на първо м€сто тр€бва да прецен€т какви точно технологии ще използват.

 адър от Data Center Days

¬ажно е и това, в което се инвестира да бъде достатъчно гъвкаво и да позвол€ва удобно провеждане на дейности по поддръжка. «а пример б€ха даден сървърни шкафове на компани€та, чиито разклонители за захранване на техниката могат да бъдат монтирано допълнително на модулен принцип. —поред ѕанайотов това е особено удобно, тъй като клиентите р€дко зна€т новата техника (сървъри, суичове и др) в какви гнезда за захранване (C13, C19, шуко) тр€бва да бъде включена.

Rittal предлага на сайта си онлайн конфигуратори, чрез които крайни€т клиент може сам да си конфигурира решени€ или да се увери, че дадени€т продукт ще отговори на неговите нужди.

ќрганизаторите на Data Center Days отчетхоха силен интерес към събитието. √ости на него б€ха представители на всички утвърдени системи интегратори в Ѕългари€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас