Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
27 апр
2018
 
 

Telus дигитализира процеса си по подбор на служители

3875 прочитания

Telus International Europe обяви, че е въвела онлайн платформа, която позволява на кандидатите за работа в компанията да тестват езиковите си умения. Тя е достъпна отвсякъде и функционира във всички локации, където оперита Telus. Автоматизацията позволява на специалистите в компанията да увеличат броя на провежданите интервюта месечно с 35%.

От там са уверени още, че са първата организация в България, която разполага с подобно решение. Проектът цели да осигури максимална прозрачност и обективност при провеждането на тестовете, като в същото време оптимизира процеса по оценяване и подбор на кадри.

TELUS Tower в София.

Прочетете още: Служителите в аутсорсинг сектора продължават да са с ниска ангажираност

Новата платформа дава на кандидатите за работа възможност сами да тестват езиковите си знания и умения онлайн, в удобно за тях време 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието. Всички тестове са разработени съобразно Общата европейска езикова рамка (CEFRL). След успешно преминаване през няколко стъпки, търсещите работа могат да си организират среща за интервю със специалист „Подбор“ в офисите на компанията в удобно за тях време. 

„Въвеждането на този иновативен подход при подбора на кадри следва най-новите тенденции в световен мащаб. Търсим хора, които владеят чужди езици и искат да се развиват професионално в международна среда. Това улеснение за кандидатите ще ни помогне да изпълним плановете си за растеж по-бързо.“, сподели Кристина Иванова, вицепрезидент „Операции“, Telus International Europe.

В момента служителите на доставчика на аутсорсинг услуги в България наброяват близо 3000, като 30% от тях са чужденци от над 50 националности. Основните езици, с които компанията работи са немски, френски, италиански и руски. Наскоро той премести централата си в една от най-модерните бизнес сгради в центъра на София, носеща името TELUS Tower.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас