Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
24 апр
2018
 
 

Стартира конкурсът „Сайт на годината“

Желаещите да вземат участие имат възможност да се регистрират и да получат повече информация на официалния сайт на събитието до 4 септември

3735 прочитания

Във вторник, 24 април, с нарочна пресконференция „Фондация за активно развитие на уеб“ даде официален старт на конкурса „Сайт на годината“. Инициативата е уникална за България и има за цел да покаже и отличи най-добрите българските сайтове, като за първи път участие ще вземат проекти от цялата страна. Желаещите да се включат в надпреварата могат да се регистрират и да получат допълнителна информация за критериите на официалния сайт на събитието – www.bgweb.bg – до 4-ти септември. Таксата за участие е 95 лв. на проект.

Участниците ще могат да се включат в една от десетте категории - девет за сайтове и една е за мобилни приложения - Фирмен сайт; Личен сайт; Сайт на институция; Сайт на събитие; Електронен магазин; Медиен сайт; Блог; Продуктов сайт; Сайт за услуги; Мобилно приложение.

Прочетете още: Стартира първото регионално онлайн състезание CEE Startup Challenge

Конкурсът „Сайт на годината“ е насочен към собствениците и създателите на уеб страници, като цели да докаже високия стандарт на уеб в България. Искаме да покажем стойностни проекти в различни области, да промотираме работата на талантливи български дизайнери и програмисти“, коментира Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб“.

Нейният колега от организацията Любомир Русанов също е категоричен, че в българското уеб пространство има много качествена продукция и затова е важно да има и подиум за изява, място, в което проектите и създателите им да се срещат.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от над 40 експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специални награди за принос в развитието на българската уеб среда. Официалната церемония по награждаването ще се проведе в началото на октомври.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас