Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
23 апр
2018
 
 

Теленор: Нашата 4.5G мрежа покрива 45 града в България

4.5 базови станции на телекома има в над 130 населени места у нас

2589 прочитания

45 града, включително зимни и летни курорти, покрива към момента 4.5G мрежата на Теленор у нас, като клетки, базирани на технологията LTE Advanced, са налични в още 87 населени места у нас, съобщиха от мобилния оператор. От компанията обясняват, че след стартирането на 4G мрежата си през декември 2015 г. инвестира в нейното развитие, включително увеличаване на покритието и на капацитета й.

Именно с тази цел през 2016 г. в част от базовите станции е приложена технологията за обединяване на носещи честоти (Carrier Aggregation), като са обединени налични честотни ресурси в обхватите 1800MHz и 2100 MHz. “Предложихме тази технология на клиенти във Враца, Ловеч, Велико Търново и Пазарджик, както и в най-посещаваните български зимни курорти“, коментират от Теленор.

Прочетете още: Telenor Group продаде бизнеса си в Централна и Източна Европа на PPF Group за 2,8 милиарда евро

През миналата година 4.5G мрежата на компанията е обхванала и други населени места като Хасково, Плевен, Кърджали, Сливен, както и някои от летните курорти. „В края на 2017 г. 4.5G мрежата на Теленор вече бе налична и в София, Пловдив, Варна и Бургас“, допълват от оператора, но не уточняват каква максимална скорост предоставят тези базови станции. На сайта на компанията пише, че максималната скорост към клиента (download) през LTE мрежа е до 100 Mbps, а в обратна посока – до 38 Mbps.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас