Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
23 апр
2018
 
 

HPE, Rittal и ABB разработиха защитен мини център за данни

Решението Secure Edge Data Center подпомага дигитализацията на индустриалните обекти

2981 прочитания

Нов периферен център за обработка на данни (ЦОД), разработен съвместно от ABB, HPE и Rittal, осигурява микромодулно решение, предназначено специално за среди с предизвикателни експлоатационни условия.

„Много от индустриалните компании са започнали своето пътешествие към нови цифрови услуги и започват инициативи в областта на Интернет на нещата и Индустрия 4.0. Именно тези клиенти се нуждаят от сигурна и стабилна инфраструктура, която да е близо до техните промишлени операции. Решението Secure Edge Data Center (SEDC) им предоставя тези способности чрез един готов за използване продукт“, коментира Киаран Фланаган, директор на сегмента за глобални центрове за данни в ABB.

Според Gartner, около 10% от данните, генерирани в корпоративния сектор днес, се създават и обработват извън традиционния централизиран ЦОД или в облака. До 2020 г. анализаторите предвиждат, че този дял ще достигне 50%. Същевременно пазарът на т.нар. микромодулни центрове за данни ще расте много бързо. Според 451 Research, през последните 3 години темпът на растеж е бил над 50% годишно, а бъдеще ще продължи да се развива и заради инициативи като 5G.

Прочетете още: Rittal показа хардуерни решения в демонстрационен камион

Решението Secure Edge Data Center подпомага дигитализацията на индустриалните обекти

Решението SEDC бе представено на изложението в Хановер на компании от индустриалния сектор и телекомуникациите. То ще позволи на този тип потребители да стартират ИТ ресурси от корпоративен клас съвсем близо до оперативните среди, машините и оборудването, така че да обслужват надеждни и защитени цифрови процеси с малка латентност.

Решението SEDC е „събрано“ в кутия със сертификат IP55, която предоставя физическа защита срещу влага, прах и мръсотия. То има вградено охлаждане и система за пожарогасене на Rittal, както и резервирано захранване на ABB. Оборудвано е с хибридни платформи като HPE ProLiant за Microsoft Azure Stack, така че потребителите могат да разгърнат приложения за Azure където пожелаят – в HPE инфраструктурата в SEDC, в по-голям център за данни или директно в публичния облак Microsoft Azure.

Миницентърът за данни е модулен и може да се надгражда на „стъпки“ 5, 10 и 20 kW, така че да поддържа нарастващите ИТ натоварвания. Secure Edge Data Center ще бъде достъпен за потребителите в Европа от септември 2018 г.

“Все повече компании осъзнават, че трябва да оборудват своите машини и фабрики с „интелигентност“, за да се възползват от добавената стойност на своите индустриални данни. Това изисква работа на ИТ системи от корпоративен клас в близост до оборудването, осъществяващо операциите, което създава практически поглед към процесите и води до автоматични действия в реално време“, добавя Волхард Брегула, вицепрезидент на HPE, отговарящ за глобалните продажби в областта на промишлеността, автомобилостроенето и IoT.

„Периферните изчисления изискват ИТ решения, които могат да бъдат внедрени бързо и безопасно. Със SEDC предоставяме на нашите съвместни клиенти отказоустойчиво, мащабируемо и защитено завършено решение, подходящо за Интернет на нещата и за други сценарии, изискващи малка латентност“, обяснява Андреас Кийгър, изпълнителен вицепрезидент на ИТ поделението на Rittal.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас