“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “елекомуникации
16 апр
2018
 
 

ћ“»“—: ≈врокомиси€та има нови изисквани€ към проектите за WiFi4EU

4372 прочитани€

»зображение: порталът на ≈  (ec.europa.eu)

ќбщините, които кандидатстват за ваучери, с коио да финансират проекти за безплатен безжичен интернет на обществени места по европейската инициатива WiFi4EU, тр€бва да се съобраз€т с новите изисквани€ на ≈вропейската комиси€. ќсвен регистраци€та в портала, кандидатите тр€бва представ€т копие на личната карта (паспорта) на ръководител€ на общината (най-често кмет), документ, удостовер€ващ, че законни€т представител представл€ва общината (например акт за номиниране).

¬ъзможно е общината да упълномощи друг да подпише споразумение за отпускане на безвъзмездни средства по схемата WiFi4EU от името на общината. ¬ този случай се иска копие на личната карта (паспорта) на това лице за контакти, както и формул€р за пълномощно, подписан и от кмета (ръководител€ на общината), и от упълномощеното лице. ƒокументите тр€бва да бъдат качени като отделни файлове на портала WiFi4EU на страницата „ћо€т профил“, като се използва подход€щ формат (.pdf, .png или .jpg), об€сн€ват от ћ“»“—. “ази функци€ все още не налична, но скоро ще бъде достъпна, допълват от министерството.

ѕрочетете още: ћ“»“—: »нициативата WiFi4EU ще надгради проектите ни за широколентов интернет в малките селища

≈вропейската комиси€ ще изпрати съобщени€ по електронна поща до всички регистрирани общини преди 15 май с искане за качване на всички посочени по-горе документи. “ћол€, имайте предвид, че общините н€ма да могат да кандидатстват за ваучер, преди да предостав€т всички горепосочени придружаващи документи”, коментират от ћ“»“—.

ƒосега 209 български общини са регистрирали свой профил на портала, за да участват в първи€ конкурс. ќбщините могат да използват ваучера на стойност 15 000 евро за безжични точки за достъп, които да бъдат изградени в рамките на 18 месеца. „¬ случай, че бъде получена оферта за мрежата WiFi4EU, ко€то отговар€ на изисквани€та, но е на стойност под 15 хил. евро, общините тр€бва да изискат предлагането на допълнително оборудване (повече точки за достъп, доабв€не на защитна стена и др.), така че да бъде достигната отпуснатата сума“, об€сн€ват от ћ“»“—.

ќчаква се скоро на портала на инициативата да бъдат публикувани примерни технически спецификации, така че общините съвместно с операторите да подготв€т по-добре проектите си.

≈“» ≈“»:
Wifi4EU≈—общинаWiFi
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас