Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
13 апр
2018
 
 

Финтех компаниите трудно ще успеят на пазари с добра банкова инфраструктура

4939 прочитания
Страница 2 от 2

 

Финтех компаниите не е заплаха за банките, тъй като са фокусирани върху специфичен аспект от обслужването, докато а банките покриват много аспекти. Финтех използват експертизата си именно в специфичния сектор, но и се стремят да изграждат партньорства с много играчи, заяви Паскал Таларида. - Финтех компаниите вече имат важна роля, тъй като именно те отговарят на тази бързина и оперативност, която е нужна на съвременните потребители. Основното им предимство е гъвкавостта, но пък вместо да се конкурират с банките, те могат да сътрудничат с тях“, допълни той.

Финансовите услуги са бизнес на мащаба. Иновативен финтех играч нможе да демонстрира иновацията пред своите инвеститори, но за да се наложи тази идея като успешна структура, пътят е много дълъг. Азбучната истина е, че финтех като всеки друг бизнес тряба да се намери критична клиентска маса, която да оправдае бизнес сценария, допълни Владислав Димитров от Дайс Софтуер.

Финтех компаниите можем да ги разглеждаме като участници на глобалния пазар, това е идеята на PSD 2, коментира Няголов. - Идеята на PSD2 е да се отвори бизнеса за повече държави. За финтех компании би бил интересен регионален пазар, разбира се, с всички „екстри“ като разходи за откриване на офис, маркетинг усилия, регулации, които дори под шапката на PSD2 остават различни във всяка страна.

12
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас