Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
13 апр
2018
 
 

Финтех компаниите трудно ще успеят на пазари с добра банкова инфраструктура

5906 прочитания
Страница 2 от 2

 

Финтех компаниите не е заплаха за банките, тъй като са фокусирани върху специфичен аспект от обслужването, докато а банките покриват много аспекти. Финтех използват експертизата си именно в специфичния сектор, но и се стремят да изграждат партньорства с много играчи, заяви Паскал Таларида. - Финтех компаниите вече имат важна роля, тъй като именно те отговарят на тази бързина и оперативност, която е нужна на съвременните потребители. Основното им предимство е гъвкавостта, но пък вместо да се конкурират с банките, те могат да сътрудничат с тях“, допълни той.

Финансовите услуги са бизнес на мащаба. Иновативен финтех играч нможе да демонстрира иновацията пред своите инвеститори, но за да се наложи тази идея като успешна структура, пътят е много дълъг. Азбучната истина е, че финтех като всеки друг бизнес тряба да се намери критична клиентска маса, която да оправдае бизнес сценария, допълни Владислав Димитров от Дайс Софтуер.

Финтех компаниите можем да ги разглеждаме като участници на глобалния пазар, това е идеята на PSD 2, коментира Няголов. - Идеята на PSD2 е да се отвори бизнеса за повече държави. За финтех компании би бил интересен регионален пазар, разбира се, с всички „екстри“ като разходи за откриване на офис, маркетинг усилия, регулации, които дори под шапката на PSD2 остават различни във всяка страна.

12
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас