“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
12 апр
2018
 
 

21 млн. лева са приходите на »нформационно обслужване за 2017 г.

–ентабилността на държавното дружество е 7% при свиване на персонала с 11%

5688 прочитани€

ќбщи приходи в размер на 21 млн. лева и печалба от близо 1,45 млн. лева за 2017 г. отчете държавната »“ компани€ »нформационно обслужване јƒ. ѕриходите са нараснали с 4,5% спр€мо постигнатото през 2016 г., докато печалбата е на същото ниво. –ентабилността на компани€та е 7%, за€виха от дружеството.

ќт компани€та уточн€ват, че за периода 2013 – 2017 г. се наблюдава непрекъснато нарастване на приходите и печалбата на един служител, т.е. повишена е ефективността на труда. Ѕро€т на заетите в дружеството е намал€л с 11%, а печалбата от дейността на един служител е скочила с 20 на сто. »менно това е един от факторите, позволило и увеличаване на средната работна заплата с над 30%.

ѕрочетете още: Д»нформационно обслужванеУ реализира 15,5 млн. лв. приходи за деветмесечието

„Ќамалението на числеността на състава е в резултат на оптимизиране на процесите по административно обслужване в дружеството чрез т€хното централизиране. —редствата се пренасочват за възнаграждени€ на служители с ключови компетенции и привличане на нови висококвалифицирани експерти към екипа на компани€та“, об€сн€ват от »нформационно обслужване.

ѕрез миналата година компани€та е изпълн€вала редица проекти за системи с национално значение, включително за наблюдение и управление на информационно-комуникационната инфраструктура на ћвн–. —пециалисти на компани€та са модернизирали »нтернет портала на ћ¬–; изработване са интернет сайт и мобилно приложение за нуждите на българското председателство на —ъвета на ≈вропейски€ съюз 2018 и др.

ќсвен това през 2017 г. компани€та е преминала успешно одита за оценка на съответствие с изисквани€та на регламента на ≈— 910 от 2014 г. —ертификатът е издаден от френски€ сертифициращ орган LSTI SAS.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас