Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
10 апр
2018
 
 

Банка ДСК алармира за опит за фишинг измама

Фалшиви мейли от името на банката съдържат зловреден линк.

6105 прочитания

Потребители на Банка ДСК могат да станат жертва на измама, ако последват линк във фалшиво писмо, получено на тяхната електронна поща. Измамният мейл е на български език и чрез него престъпници се опитват да заблудят потребителя да “препотвърди профила си” в ДСК Директ – услугата за интернет банкиране на банката. 

От Банка ДСК призовава клиентите си да изтрият съобщението си, в случай че са го получили.

Банка ДСК алармира за опит за фишинг измама

Прочетете още: Фишинг атака пак пробва да краде профили от ePay

“Молим да бъдете предпазливи и ако сте получили подобен имейл със съмнително съдържание да не отваряте линковете, които съдържа и да не предоставяте никакви чувствителни лични данни, като потребителско име или парола за ДСК Директ, имена върху карта, номер на карта, дата на валидност, CVC код.”, пишат от банката.

Oсвен очевидните грешки в текста на писмото се набива на очи и странният адрес откъдето е изпратено то – швейцарски домейн, очевидно нямащ нищо общо с Банка ДСК. Домейнът на който измамниците се опитват да примамят клиентите на банката пък е италиански, въпреки че в самия текст на писмото той е прикрит, така че да изглежда сякаш препраща клиента към сайта на ДСК Директ.

Също така кредитната институция призовават клиентите си при други подобни случаи да се свързват незабавно Центъра за обслужване на клиенти на Банка ДСК на телефон 0700 10 375, кратък номер *2375 (*BDSK), имейл: call_center@dskbank.bg или чрез формите за обратната връзка на интернет страницата на Банка ДСК, ДСК Директ или ДСК Смарт.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас