Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
10 апр
2018
 
 

Германската кабелна асоциация посъветва ARD и ZDF да излязат от Facebook

4800 прочитания

Германската асоциация на кабелните оператори FRK (Fachverband Rundfunk- und BreitbandKommunikation) призова обществените ТВ оператори ARD и ZDF незабавно да напуснат Facebook. „ARD и ZDF финансират от години разширяването на своето присъствие във Facebook чрез обществени такси. През цялото това време те са предоставили на американската компания милиони потребителски данни на своите зрители, а никой не знае как те се използват и в края на краищата кой си служи с тях“, заяви председателят на асоциацията Хайнц-Петер Лабонте.

„Недопустимо е Facebook да бъде подкрепян повече чрез лицензите такси, плащани от цялото общество, а зрителите да съфинансират злоупотребата с техните собствени данни“, коментира той. Дори управляващият директор на Facebook Шерил Сандберг не знае какви данни са събрани от Cambridge Analytica например, което е тревожен сигнал за данъкоплатците в Германия.

Прочетете още: ЕС въвежда данък върху приходите от дигитални услуги

ARD и ZDF използват Facebook и други социални мрежи от години, за да привлекат зрители и да разширят аудиторията си, казва Лабонте и добавя, че почти всички статии и функционалности на онлайн услугите на обществените телевизии съдържат линкове, които стимулират зрителите да използват още повече Facebook.

Шефът на кабелната асоциация е изненадан от необмисленото поведение на обществените телевизии. „От една страна, всички канали на ARD и ZDF почти ежечасно публикуват разследвания и анализи за скандала с Facebook, а от друга, продължават да примамват зрителите си да използват Facebook. Освен това Германската федерална антимонополна комисия вече заяви, че Facebook злоупетребява със своята пазарна мощ във вреда на потребителите, като предоставя техни данни на трети страни.“

Според него, ARD и ZDF трябвало да спрат да използват платформата на Facebook, поне докато щатската компания не предостави на потребители си цялостна прозрачност относно използването на техните собствени данни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас