Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
10 апр
2018
 
 

Telekom Austria планира да похарчи €1 млрд. за придобивания

Телеком групата ще се стреми да засили позициите си в Източна Европа, според интервю пред Reuters.

4665 прочитания

Алехандро Платер, CEO на A1 Telekom Austria Group

A1 Telekom Austria Group разполага със сериозен бюджет за придобивания, чрез които да засили позициите в страните, в които вече има оператори (вкл. в България), както и за да навлезе на нови пазари в Източна Европа. Това е заявил през агенция Reuters Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на телекомуникационната група, в която мажоритарния дял от акциите са собственост на мексиканския милиардер Карлос Слим чрез America Movil.

Платер съобщи за новинарската агенция, че сумата за тези сделки може да достигне 1 милиарда евро, като компанията „гледа на Изток за нови бизнес възможности“.

Прочетете още: Мтел бележи сериозен скок на приходи и печалба за 2017 г.

A1 Telekom Austria Group вече оперира в България, Хърватска, Беларус, Словения, Сърбия и Македония, както и в родната Австрия. Освен това групата има миноритарен дял и в Telecom Лихтенщайн.

На по-големите пазари, включително в България, компанията предоставя конвергентни фиксирани, мобилни и телевизионни услуги.

Коментарът на Платер пред агенция Reuters бе направен по повод раздвижването в сектора след изтеглянето на Telenor и предстоящото по-масово навлизане на чешката PPF Group, която притежава оператора О2 в Чешката република.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас