Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
05 апр
2018
 
 

18 отбора взеха участие в Paysafe Hackathon 2018

11605 прочитания

Отборът Tech Valley спечели първия хакатон на Paysafe България, който се проведе на 31 март и 1 април в София. Над 40 ИТ инженери се състезаваха за награди на обща стойност 19 000 лв. Победителите взеха награда в размер на 10 000 лв., а класиралите се на второ и трето място Spoko и TwoThirdsOfATeam спечелиха съответно 6000 и 3000 лв. Общо в състезанието участваха 18 отбора.

Участниците трябваше да се справят с три основни предизвикателства с фокус върху: нови начини за извършване на транзакции през мобилни устройства; облачни инфраструктура и инструменти; разплащания в социални мрежи през приложения за комуникация, инструменти за сътрудничество или видеоигри. Paysafe, водещ глобален доставчик на цялостни разплащателни решения, осигури за тях ресурси в GIT, както и ментори на място.

Кадър от Paysafe Hackathon 2018

Прочетете още: До 15 март се кандидатства за хакатон на Paysafe България

Два от най-интересните проекти, разработени по време на двудневния хакатон на Paysafe, са решение на проблем, свързан с масивна мултиплейър онлайн игра, и решение с фокус върху управлението на риска през машинно обучение. 

„Благодарим на всички, които взеха участие в Paysafe Hackathon 2018, и поздравяваме победителите. Щастливи сме, че събитието вдъхнови ИТ инженерите да работят върху интересни и актуални задачи – каза Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България. – Горди сме, че насърчаваме новаторската култура и предоставяне възможност за работа с най-съвременни продукти за онлайн разплащания, от концепцията им до стартирането. Вярваме, че подобни инициативи не просто открояват новите идеи на талантливите ИТ специалисти от страната. Те обединяват и развиват местната общност на софтуерните разработчици.“

Всеки от отборите на Paysafe Hackathon 2018 се състоеше от най-много четирима души. Индивидуалното участие също беше разрешено, като при него съответният човек трябваше да бъде сам в отбор. Всички участници получиха подаръци и се забавляваха на специален коктейл, организиран от Paysafe.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас