Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
03 апр
2018
 
 

Lidl наема 120 души в свой нов център за развойна дейност в София

7844 прочитания

Търговската верига Lidl обяви, че е избрала България за откриването на свой нов високотехнологичен ИТ център за развойна дейност. Той се казва Lidl Digital и в него вече работят 25 специалисти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа. 

В момента Lidl разполага с подобни центрове още в Германия, Испания и Румъния.

Lidl наема 120 души в свой нов център за развойна дейност в София

Прочетете още: ИТ поделението на Kaufland организира ученическа ИТ олимпиада

Lidl Digital ще обслужва всички държави, в които оперира компанията, и ще отговаря за ключови ИТ проекти на международната верига. Основната дейност на местния екип ще бъде разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват за онлайн търговия като нова и допълваща посока на сегашния успешен стационарен бизнес на компанията.

„Изключително признание и повод за гордост за нас е фактът, че такъв център се открива и в България. Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. 

Lidl е избрала България за своя нов ИТ център за развойна дейност след надпревара между няколко европейски държави, коментират от компанията. Успешното присъствие на Лидл България в региона, както и утвърдения имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ специалисти и динамичното развитие на ИТ сектора у нас са сред причините, натежали в полза на избора на страната ни за откриването на новото ИТ звено.

В момента за компанията у нас работят над 2300 души. Тя разполага с 87 магазина в 46 града в страната, както и с два логистични центъра.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас